Nikon D7500 – качеството на D500, но в по-малко тяло

Потребителите на D7500 ще получат най-високото в този клас качество на изображението – като това на D500, но в по-малко тяло, с което се борави по-лесно

Новият Nikon D7500 разширява творческите възможности пред фотографите. Мощен, с бърза реакция и пълни възможности за свързване, D7500 предлага същото качество на изображението като D-SLR модела Nikon D500 и функционални характеристики, които му позволяват да преодолява и най-трудните условия на снимане.

20,9-мегапикселовият CMOS сензор с формат DX на D7500 предлага диапазон на ISO, който достига еквивалент на ISO 1 640 000. Вграденият процесор Expeed 5 позволява по-бърза и по-чиста обработка на изображенията, а 180 000-пикселовият RGB сензор дава повече точност на измерването.

Фотографите, които снимат видеоклипове, могат да записват 4K/UHD филми, а вградената във фотоапарата технология на Nikon за електронно намаляване на вибрациите неутрализира ефектите от нежеланото движение на фотоапарата.

Подобренията на ергономията включват новия накланящ се дисплей, който предлага управление чрез сензорен екран, и голяма дръжка за стабилен и удобен захват. Това е и първият D-SLR фотоапарат на Nikon, който е оборудван с вградена светкавица, поддържаща радиоконтролирано безжично управление на осветяването.

D7500 е първият D-SLR фотоапарат на Nikon с вградена светкавица, която поддържа радиоконтролирано безжично управление на осветяването

Потребителите на D7500 ще получат най-високото в този клас качество на изображението – като това на D500, но в по-малко тяло, с което се борави по-лесно, подчертават от Nikon. Апаратът поддържа снимане с до 8 кадъра/сек при постоянно проследяване с АФ/AE за изображения на движещи се обекти. Направените снимки могат да се споделят с функцията SnapBridge.

Nikon D7500 има тънък 8-сантиметров (3,2-инчов) накланящ се дисплей и контроли чрез докосване за управление на функциите за АФ и освобождаване на затвора, при снимане в режим на преглед в реално време. Визьорът с оптична пентапризма предлага приблизително 100% покритие на кадъра.

Системата Picture Control във фотоапарата разполага с осем контроли, вкл. новия автоматичен Picture Control, който оптимизира цвета, контраста и якостта според сцената, както и с автоматично регулиране на променливите при снимане на множество кадри.

Фотографите, които снимат видеоклипове, могат да записват 4K/UHD филми с помощта на D7500

Тялото на Nikon D7500 тежи само 640 грама, разполага с голяма дръжка и е защитено от атмосферни влияния. Обективите Nikkor с формат DX са компактни, а 1,5-кратният коефициент на изрязване на сензора на фотоапарата осигурява телефото ефект при снимане с обектив с формат FX.

Nikon D7500 се предлага в няколко варианта на окомплектовка – за снимане на портрети или градски сцени, с компактен обектив, както и с обектив с телефото увеличение. Системата е разширяема със съвместими светкавици Speedlight, стерео микрофон и безжичен микрофон.

Коментар