Повикване събужда компютъра Surface Studio

Компютърът Surface Studio вече се събужда с повикване на гласовия асистент Cortana

Microsoft обнови компютъра си Surface Studio с функционалност, която позволява на потребителя да събуди устройството, като просто повика гласовия асистент Cortana с неговото име.

Последният ъпдейт на фърмуера, пуснат тази седмица, обновява драйвера за Realtek High Definition Audio (SST) до версия 6.0.1.8061, за да поддържа функцията за събуждане от състояние на стендбай.

След инсталиране на обновлението на Surface Studio под управление на Windows 10 Creators Update, потребителите на компютъра от тип „всичко в едно” вече могат да събудят системата, като просто й кажат „Хей, Кортана”.

Тази характеристика не работи, ако системата е изключена напълно, а само когато Surface Studio е в стендбай режим. Досега гласовата команда „Хей, Кортана” включваше екрана, при положение, че компютърът вече работи. Но с поредния ъпдейт на фърмуера, потребителите ще могат и да събуждат компютъра си с повикване.

Обновеният фърмуер се доставя през стандартната услуга Windows Update, така че най-нетърпеливите потребители на Surface Studio могат да инсталират ъпдейта незабавно, след което се изисква рестартиране на системата за приключване на инсталацията.

Microsoft пусна компютъра Surface Studio в края на миналата година. Това е нов продукт за компанията, след появата на таблетите Surface. Линията устройства Surface конкурира Apple и по-конкретно нейните таблети iPad и компютри „всичко в едно” iMac.

Коментар