Приключи златният век на картите памет

Ръстът в продажбите на карти памет вече никога няма да е същият, категорични са анализатори

Ръстът в продажбите на карти памет вече никога няма да е същият, категорични са анализатори

Златният век на картите памет приключи, заявиха експерти от DRAMeXchange – подразделение на изследователската компания TrendForce.

Производителите на флаш-базирани карти памет се сблъскват с проблеми, които ограничават търговията с тези продукти. Продажбите намаляват, в резултат на нарастващата популярност на облачнитге хранилища и увеличението на обема на вградената в мобилните устройства флаш памет.

Единственият изход за производителите в тази ситуация е да преразгледат стратегиите си с цел диверсификация на бизнеса, съветват анализаторите.

Популярни устройства като iPhone и iPad нямат слотове за карти памет. В същото време средният обем на вградената в мобилните устройства флаш памет се увеличава и ще достигне 20GB тази година, което е с 60% повече спрямо миналата година.

Насищането с карти памет на пазара за смартфони доведе до изостряне на конкуренцията в останалите сегменти – камерите и навигаторите. Но златният век при картите памети приключи и ръстът вече никога няма да бъде толкова силен, категорични са от TrendForce.

Производителите на карти памет могат да се насочат към потребителски и индустриални SSD, както и към нови продукти за мобилни устройства от рода на дискове с интерфейс USB Type-C, съветват анализаторите.

Коментари по темата: „Приключи златният век на картите памет”

добавете коментар...

  1. Към Us

    Нали се сещаш че локалното съхранение също може да се развали/изгори/изгуби. Тогава как ще въстановиш данните? Да не говорим че едва ли ще го носиш навсякъде с теб, т.е. пак опираме до проблема че тези носители са безполезни в определени случаи.

    Идеята на облачните услуги е да предлагат ако не 100% то 95% сигурност на данните както и достъпност worlwide. И да те питам кога за последно ти е спирал интернета, защото при мен това от години не се е случвало дори когато съм през мобилен интернет покритие има почти навсякъде.

  2. бей ганди

    да бе,за къв грездей ми е 4к формата,стига хд,ама ,,,,,,,за париииииииииииии

  3. :o)

    С оглед на постоянно растящите нужди за КАКВОТО И ДА Е МЯСТО за клипове и снимки, мисля че тепърва ще си се търсят флаш карти и то точно за камери и смартфони.
    особено с новите малоумни формати 4К и прочите където 1 минута ти е 1 гигабайт място 🙂

  4. Us

    Когато има срив в интернет мрежата и/или електричеството – облачните хранилища са безполезни.

    За сериозните хора винаги ще има нужда от локално съхранение на данните за независима работа. За глупавите гледащи само картинки и видео – много ясно че не им трябва нищо да записват.

  5. Anonymous

    Няма нищо по хубаво от карта памет за хамериканците и тъпичкият им Iphone да си ги правят само със вградени памети аз съм си много доволен от моята външна карта 32гб 😉

Коментар