Фотоапаратите Зенит се завръщат през 2018

Успешните в минало фотоапарати Зенит се очакват отново на пазара през следващата година

Легендарните фотопарати Зенит ще се завърнат на пазара през 2018 г., съобщават руски медии. С производството на новите устройства ще се заеме Красногорският завод „С. А. Зверев”, според публикация в Известия.

Зенит ще продава новите фотоапарати както в Русия, така и на външните пазари. Компанията си сътрудничи с един от водещите производители на фототехника, за да създаде съвместен продукт. КМЗ ще произвежда оптиката за камерите, а електрониката ще се изготвя в чужбина.

Първият модел от новата линия Зенит се очаква на пазара през следващата година. Фотопаратът ще запази характерните за марката особености и ще излезе в два цветови варианта – тъмен и светъл, декориран с кожа и направен от високочествени компоненти. Това ще бъде пълнокадрова, безогледална цифрова камера, поясняват от разработчика.

Модернизираният Зенит ще струва повече отколкото един хубав смартфон, в частност iPhone, но няма да конкурира фотокамерите от висок клас на водещите брандове, нито масовите бюджетни устройства, допълват руските източници.

Коментари по темата: „Фотоапаратите Зенит се завръщат през 2018”

добавете коментар...

  1. ха

    Малка поправка в това което съм написал. Сетих се, че не Зенит, а Зорки апаратите късаха лентите…

  2. Той

    Чух дори от италианец, че Ладата е копиран Фиат. В Италия имат улици с имената на руснаците, които са купили скиците.

  3. Шумналия

    Малко известен факт е, че тези фотоапарати се произвеждат по Японски лиценз в СССР. Също както и жигули/ладите се приема за типична кола от СССР, но аналогично това си е лицензно производство на ФИАТ.

  4. ха

    На руснаците дължим: Радио, космически ракети, светодиод.
    Списъкът е малък, но причината е очевидна – просто по време на техническата революция Русия е в упадък и трудно наваксва!!!

    Веднага да кажем какво дължим на Китай от същия този период – абсолютно нищо!!! Иначе от по-древни времена Китай е дал: Хартията, Компаса, Хартиените пари, жакаркодият стан и т. н.

    А от Бразилия или Канада какво имаме – когато и да било???

    Между другото като заговорихме за Зенит – това не беше ли фотоапаратът, който беше известен с това, че често къса лентите? Ще трябва да питам баща ми, за да се убедя. Да кажеш, че фотоапаратът Смяна беше култов в своя клас – това по бих го приел, защото беше хем евтин, хем с много добра (макар и проста) оптика.

    Вкъщи имахме култов фотоапарат. Казваше се “Практика” и беше произведен в ГДР.

  5. :о)

    Смешно е да се коментира че някакъв апарат Зенит бил култов.
    Култов е щото живеехме зад една стена, под един капак…затова е бил култов,
    щото е нямало друго…Зенит и СМЯНА…
    Съпоставени със западната техника е пределно ясно че вместо култови са СМЕШНИ
    Изобщо какво точно са открили и въвели в употреба руснаците?
    Какво изобретение дължим на тях от модерният свят?
    Самолет, Кола, Кино, Телефон, Интернет, Смартфон, Компютър, Печка, Хладилник, Електричество, Парна машина, Локомотив????
    Май само студ, мраз, мурзилки, ушанки и геноцид към собствения народ…друго не…

  6. Yo

    И в сайт за рецепти сигурно ще намериш как да почнеш политически спор.

  7. Той

    Ще е по-скъп от айфон, но няма да конкурира нищо. Кой ще е толкова луд, че да го купи? Хубава работа, но руска. Джуджето в Кремъл май иска да се хвали, че има руска техника.

Коментар