Google Coach влиза в ролята на треньор и диетолог

Виртуалeн помощник Google Coach ще използва знанията си за конкретния потребител, за да дава съвети за тренировъчни програми и упражнения, да следи храненето, да препоръчва продукти…

Google подготвя нов виртуален помощник, който има потенциал да замени треньора, лекаря и диетолога. Разбира се, всичко това е много условно, но несъмнено Google Coach е перспективен проект.

Гласовите помощници вече навлязоха в ежедневието на хората и изглежда ще останат задълго, играейки все по-важна роля. Те постепенно стават по-умни, научават нови езици, а сега се наблюдава тенденция за създаване на по-тясно фокусирани решения.

Например, Google Duplex е създаден на базата на универсалния Assistant, за да се обажда на различни компании и да прави поръчки. Интернет компанията работи и по друг клонинг на популярния си гласов асистент – това е Google Coach, предназначен за използване с устройства, свързани със здравето и спорта.

Според неофициални публикации, Google Coach ще действа като виртуален треньор, диетолог и лекар. Разбира се, с уточнението, че това все пак е само изкуствен интелект. Асистентът ще използва знанията си за конкретния потребител, за да дава съвети за тренировъчни програми и упражнения, да следи храненето, да препоръчва продукти и т.н., пише специализираният сайт Android Police.

Google Coach ще може напълно сам да подготви тренировъчна програма, диета или да предложи места, където да поръчате определени ястия, подходящи за вашата диета.

Първоначално, новият асистент ще бъде интегриран в операционната система Wear OS за носими устройства, което е логично, тъй като AI изисква данни за физическата активност на човека, за съня и пулса.

Засега не я ясно кога точно Google Coach ще влезе в употреба. Предполага се, че разработчикът ще представи новия си AI софтуер наесен, заедно с умните Pixel часовници.

Коментар