Модерен подход към обучението трябва на ИТ индустрията ни

За да продължи иновационният подем на страната ни и да затвърдим позицията си на технологичен център на Източна Европа, трябва да имаме модерен подход към новите кадри, смятат представители на софтуерната индустрия.

За тази цел обучението, наемането и развитието на кадрите трябва да се случва в крак с най-актуалните световни тенденции, заявиха от СофтУни по повод предстоящата конференция „Soft Unit Conference”, чиято кауза е да допринесе за развитието на българските специалисти и те да прилагат своите знания и умения на родно ниво.

Талантливите и качествени професионалисти трябва да са запознати с многобройните възможности, които съществуват в технологичния сектор у нас и да знаят, че ще могат да растат, да се развиват и не само да следят, но и да участват в създаването на иновации в световен мащаб, посочиха организаторите.

Конференцията на 28 и 29 септември в София Ивент Център инициира кампания с мотото „Останете тук, където вашата история има значение!”. Тя цели да включи и отличи компаниите, които осъзнават нуждата от нова гледна точка и различен подход към младите хора, така че те да имат причина да останат в България и да бъдат основен двигател на технологичната промяна, която се случва у нас.

Фокусът на събитието е потенциалът на човека като най-важната единица във всяка икономика. Ето защо организаторите в лицето на образователната институция SoftUni, в партньорство с FlyEvents, целят да срещнат бизнеса с хората, търсещи професионално развитие в България, да обменят знания и насоки, полезни и за двете страни.

Soft Unit Conference е насочена както към млади таланти, така и към експерти, които търсят професионално развитие в сферата на софтуерните разработки, дигиталния маркетинг, предприемачеството, блокчейн технологиите. Събитието ще има изключително практическа насоченост, като своя опит, знания и съвети ще споделят над 25 български и международни лектори.

Коментар