Промени в ръководството на браншова телеком организация

„Новата заемана длъжност ме въвлича в активна комуникация с доста обществени институции, които имат регулаторна и законотворческа роля. Участието в тези процеси е безценно“, коментира Невен Дилков

Невен Дилков, управител на телекомуникационната компания Нетера, е новият заместник-председател на Сдружението за електронни комуникации (СЕК), стана ясно на годишната среща на браншовата организация.

Дилков поема щафетата от Николай Желев, който бе на същата позиция през последните две години. Новият зам.-председател е член на борда от 2007 до 2014 г., заемал е и позицията председател на УС между 2010 и 2012 г. Досегашният председател на съвета, Иван Иванов, запазва поста си от последните две години.

СЕК е най-масовата организация от гледна точка на брой членове, която обединява интересите на алтернативните телеком оператори в България. Новата заемана длъжност ме въвлича в активна комуникация с доста обществени институции, които имат регулаторна и законотворческа роля. Участието в тези процеси е безценно“, коментира Невен Дилков.

СЕК се стреми да създава и развива равнопоставен конкурентен и недискриминационен пазар в областта на електронните съобщения. Организацията, която тази година навършва 20 години, защитава неутралността на мрежите и правата на потребителите за свободно използване на интернет.

Коментар