Lumix S1H извежда RAW данни на Atomos Ninja V

Извеждане на пълноформатни RAW данни през HDMI изхода на Lumix S1H към монитор/рекордер Atomos Ninja V

Panasonic продължава успешното си сътрудничество с Atomos. Заедно двете компании ще реализират прехвърляне на RAW данни чрез HDMI връзка от фотоапарата Lumix S1H към монитор/рекордер Atomos Ninja V.

Lumix S1H e първият в света пълноформатен безогледален фотоапарат, предлагащ възможност за вътрешен запис на 6K видео (към 27 август, когато бе представен моделът). Устройството комбинира качеството на видеозаписа на професионалните кинокамери и високата мобилност на безогледалните фотоапарати.

За да разшири функционалността на фотоапарата и да осигури оптимален работен процес за създателите на филми, Panasonic иска да извежда RAW данни с цел постигане на най-високо качество и при външен запис. Ето защо компанията работи за пълна съвместимост с 4K/60p HDR монитора/рекордера Atomos Ninja V.

„Atomos и Panasonic имат добри отношения и ние осигурихме извеждане на 4:2:2 10-битов 4K сигнал за запис през HDMI изхода на фотоапаратите от серията Lumix GH. Сега с Atomos разработваме технология за извеждане на RAW данни чрез HDMI изхода на S1H”, заяви Йосуке Ямане, директор на бизнес отдела за изображения на Panasonic, по време на световната премиера на фотоапарата в Лос Анджелис.

Изпълнителният директор на Atomos Джеръми Янг подчерта, че двете компании са силно ангажирани с „демократизацията на създаването на филми, а възможността за предаване на RAW данни чрез HDMI връзка от S1H до Ninja V е съществен скок напред в това начинание”.

Новият Lumix S1H ще бъде показан в действие заедно с Atomos Ninja V на предстоящото изложение IBC2019 в Амстердам, което започва от 13 септември. Повече информация за тази комбинация ще бъде налична по време на изложението.

Коментар