Abbott ID Now – открива Covid-19 за 5 минути

Abbott ID NOW тежи само 3 килограма и има размерите на тостер
(снимка: Abbott)

Американската компания Abbott получи разрешение от агенцията по храните и лекарствата (FDA) да използва най-бързия нов тест за коронавирусна инфекция (Covid-19).

Компактното устройство Abbott ID NOW с тегло 3 килограма и с размери на тостер се нуждае само от 5 минути, за да определи положителен резултат, докато отрицателният резултат излиза за 13 минути.

Безспорно удобство на Abbott ID NOW е, че устройството може да се използва извън стените на специализираните клиники. Така например, то може да се инсталира в кабинета на общопрактикуващия лекар.

Abbott вече обяви, че от следващата седмица ще увеличи производството на ID NOW. Компанията иска да гарантира, че с нейното устройство всеки ден в Съединените щати могат да се провеждат по 50 000 теста за Covid-19.

Молекулярното изследване на Covid-19 в медицинските заведения може значително да разшири обхвата на тестовете и да намали времето за получаване на резултата.

Нещо повече, устройството може да се използва и за диагностициране на грип А и В (например H5N1 – „птичи грип”), както и за респираторен синцитиален вирус.

Коментари по темата: „Abbott ID Now – открива Covid-19 за 5 минути”

добавете коментар...

  1. търговия с болните

    Нито дума за това, на какъв принцип тества! Аз мога да ви продавам тостер за тестове…

Коментар