Google дарява най-много в борбата срещу коронавируса

Google е най-големият дарител сред технологичните компании в борбата срещу Covid-19
(снимка: Google)

Водещите технологични компании са дарили поне 1,4 милиарда долара за смекчаване на последствията от кризата с коронавируса. Повечето от тези компании са базирани в Съединените щати, сочи експертен доклад.

Google е дарила около 800 милиона долара на бизнеса и здравните работници, докато Cisco е заделила 225 милиона долара за каузата, според данни на Learnbonds.com.

Платформата за социални мрежи Facebook е дарила 120 милиона долара, докато Dell Foundation обещава 100 милиона долара, а Netflix насочва 115 милиона долара в помощен фонд.

Други технологични компании с по-големи дарения са Amazon (32 милиона долара), Samsung (29 милиона долара), Apple (15 милиона долара), Microsoft (1 милион долара) и Twitter (1 милион долара).

Пандемията постави под голямо напрежение здравната система и икономиката и затова повечето дарения са насочени към адресиране на проблемите в тези области. Като цяло, даренията от технологичните компании ще отидат за каузи като закупуване на оборудване, подпомагане на уязвимите и др.

Откакто Световната здравна организация обяви вируса за пандемия, повечето компании и филантропи реагираха с дарения за борба с кризата. Случаите на заразени с Covid-19 възлизат на близо 1,5 милиона, като над 74 хил. души вече са починали, а броят на възстановените превишава 286 хил.

Съединените щати са най-засегната страна с повече от 367 хил. случая. По-голямата част от технологичните компании, които са дарили значителни средства за борба с пандемията, са базирани в Щатите.

Пандемията Covid-19 удари тежко световната икономика и фондовите индекси паднаха до най-ниските си нива в историята. Най-силно засегнати са  туристическата и транспортната индустрия.

Коментари по темата: „Google дарява най-много в борбата срещу коронавируса”

добавете коментар...

  1. 11

    ми то май гугъл има най-много, е след собственика на ТХ ЕМЕКА

  2. Anonymous

    БСК: Промените в Закона за радио и телевизия застрашават онлайн медиите с цензура

Коментар