Computex 2020 пропадна окончателно заради Covid-19

Computex 2020 е поредната „жертва” на пандемията от коронавирус
(снимка: Computex)

Организаторите на международното компютърно изложение Computex са принудени изцяло да се откажат от събитието тази година. Причината е непрекъснатото разпространение на коронавируса.

Computex е едно от най-големите събития, посветени на напредъка в компютърните технологии. Първата изложба се провежда през 1981 г., като се превръща в мястото, където малките и средни предприятия от зараждащата се в Тайван компютърна индустрия могат да покажат своите постижения. Впоследствие Computex се наложи като едно от най-големите събития в ИТ индустрията.

Тази година изложбата трябваше да се проведе в Тайпе от 2 до 6 юни. Но още през март, поради пандемията, организаторите решиха да отложат събитието за есента. И сега стана ясно, че Computex 2020 е напълно отменен.

В съобщението се отбелязва, че коронавирусът засегна тежко ключовите сектори на икономиката по света. Много страни са наложили ограничения за пътуване в чужбина и това сериозно усложнява провеждането на изложбата. Затова събитието се отлага за следващата година – то ще се проведе от 1 до 5 юни 2021 г.

До този момент коронавирусът е заразил около 7,6 милиона души по целия свят. Повече от 420 хиляди от заболелите са починали, според официалната статистика.

Коментар