Теленор пуска услуга за мониторинг на автомобили

Drivey дава ценна информация за състоянието на автомобила
(снимка: Теленор)

Теленор предложи на частни и бизнес клиенти услуга за мониторинг и проследяване на автомобили. Drivey включва комбинация от устройство за диагностика на автомобила (OBD-II) и мобилно приложение.

Услугата е достъпна с OBD-II устройства с 2G и 4G възможности. И при двата варианта устройствата се инсталират в OBD буксата, с която разполагат повечето автомобили, произведени след 2004 г.

Устройството осигурява достъп до данни за техническото състояние на автомобила, като сервизна информация за двигателя и акумулатора, например. С Drivey потребителите могат лесно да проследяват местоположението на автомобила.

В мобилното приложение „Drivey by Telenor” може да се следят също информация за разхода на гориво, начина на шофиране, резки промени в скоростта, рязко спиране и данни за всички пътувания в последния месец.

Drivey позволява на повече от един потребител да се свърже към едно и също устройство, така че данните за автомобила да са достъпни за всички, които го използват. Приложението е налично за iOS и Android устройства съответно от App Store и в Google Play.

Версията на Drivey с 4G възможности дава възможност на потребителите да пуснат Wi-Fi мрежа за пътниците в автомобила. Към нея могат да се свържат до 10 устройства. Включените допълнителни данни за сърфиране на територията на България са 15 000MB на месец, а потребителите могат да проверят оставащия трафик и да закупят допълнителни пакети с данни през мобилното приложение.

Drivey се предлага с абонаментни планове за 12 или 24 месеца. Цената за абонамент с 2G устройство е 15,99 лв. на месец за една година или 9,99 лв. на месец за две години. Абонамент за Drivey с 4G възможности се предлага за 29,99 лв. на месец с договор за една година и 19,99 лв. на месец за две години, като и в двата случая включва 15 000MB допълнителни данни за сърфиране на територията на България на месец.

При сключване на договор за една година потребителите получават и 7600MB допълнителни данни за сърфиране на територията на Европейския съюз месечно, а с договор за две години – 5300MB на месец.

Коментар