Иновативен ключ минимизира докосването на повърхности

VKEE, разработен от Лигна Груп, е персонален ключ за хотелски стаи и оборудване
(снимка: Лигна Груп)

Международна компания с офиси в България и Великобритания предлага иновативна технология за минимизиране на докосването на повърхности, благодарение на която хотелите и техните посетители ще могат да намалят риска от предаване на вирусни инфекции като COVID-19.

Лигна Груп е създала VKEE – персонален ключ, който гостите могат да използват, за да отключват хотелската си стая и да боравят с всички елементи в хотелското помещение без директен контакт.

Технологията предоставя и възможност за дистанционно чекиране. Ключът премахва нуждата от хотелските карти и служи като персонална дръжка за всички мебели в стаята.

Едно от основните предимства на VKEE е системата за дезинфекциране с UV-C лъчи при чекиране, а хотелските стаи ще разполагат с кутия, която позволява лесно дезинфекциране на всякакви вещи – ключове, телефон, портфейл. Допълнение към VKEE е и пречистващата система за въздух с използване на UV-C лъчи.

„Надявам се, че новият продукт ще подобри потребителското доверие и по този начин ще помогне на хотелите поне в някаква степен да възстановят загубите си”, сподели Геновева Христова-Мъри, управляващ собственик на Лигна.

В момента целият туристически сектор е изправен пред огромно изпитание и натиск в резултат на пандемията от коронавирус. За съжаление, вероятно още дълго след нея ще остане на дневен ред задачата за възстановяване на доверието в клиентите, че хотелската среда, както и други обществени услуги, са безопасни за тях и техните семейства, разказа Анелия Касабова, изпълнителен директор на Лигна.

VKEE се доставя със система за дезинфекциране с UV-C лъчи
(снимка: Лигна Груп)

„Целта на VKEE е да ограничи до минимум нуждата от докосване на повърхности в хотелските помещения, които могат да бъдат основен начин за разпространение на коронавирус”, подчерта Касабова.

Коментари по темата: „Иновативен ключ минимизира докосването на повърхности”

добавете коментар...

  1. Иван

    Като няма туристи този ключ надали ще им помогне !

  2. :o)

    СМЕШНО

    …колко хотели ще могат да си го позволят?
    Това са инвестиции за стотици хиляди, милиони според броя на стаите…
    това някой да ги извади в криза?

Коментар