Acer обяви нов, стилен Chromebook Spin 713

Chromebook Spin 713 да се използва като лаптоп, таблет, или в режим „палатка”
(снимка: Acer)

Acer обяви най-новия си хромбук днес: Chromebook Spin 713 и корпоративната му версия Chromebook Enterprise Spin 713, утвърдени като част от програмата на Intel „Проект Атина”. Двата продукта дебютираха на онлайн конференцията Next@Acer 2020 в Ню Йорк.

Chromebook Spin 713 ще се появи на пазара малко по-късно това лято и ще съдържа процесори от десето поколение Intel, до 16 GB RAM (DDR4) и 256GB SSD. Acer казва, че можем да очакваме 10 часа постоянна работа от бързо зареждащата се батерия на устройството.

Новият Chromebook има 13,5-инчов дисплей със съотношение 3:2 и резолюция 2256×1504. Съотношението на страните 3:2 осигурява повече вертикално пространство на екрана, отколкото по-често срещаните панели 16:9, като намалява нуждата от мащабиране и превъртане.

Самият дисплей може да се доставя и с антимикробно покритие на екрана със стъкло тип Corning Gorilla.

Комуникациите са такива, каквито човек би очаквал от съвременна машина като тази: Acer Chromebook Spin 713 има два USB 3.1 порта Type-C, и двата с поддръжка на USB 3.2 Gen 1 (до 5 Gbps), DisplayPort през USB-C, както и USB зареждане. Има още HDMI порт, USB 3.0 и четец за MicroSD карти, двубандова Wi-Fi 6 AX201 (802.11ax) с2×2 MU-MIMO технология за бърза връзка, както и Bluetooth 5.0.

Алуминиевото шаси е достатъчно здраво, за да оцелее устройството при падане от височина 122 см и да издържи до 132 кг сила, според Acer. 360-градусовата панта позволява устройството да се използва като лаптоп, таблет, или в режим „палатка” в зависимост от пространството и нуждите. С тегло от 1,37 кг моделът не е абсолютен рекорд по лекота, но безспорно няма да натоварва гърба, когато се носи в раница.

Хромбукът оцелява при падане от височина 122 см и издържи до 132 кг сила
(снимка: Acer)

Корпоративната версия Chromebook Enterprise Spin 713 е бизнес-ориентирана и се предлага с решението за сигурност Chrome Enterprise на Google. То помага на бизнеса да управлява устройствата си „в мащаб”. Разработен специално за бизнес-среди, включително такива, в които служителите споделят устройства и са мобилни, например в здравеопазването и търговията на дребно, Chrome Enterprise помага да се създаде сигурна и продуктивна среда за работещите в облака.

Бързата и сигурна операционна система на Chromebook опростява процеса на внедряване, управление и захранване на „облачната” сила. ИТ отделите могат да се възползват от цялостно, интегрирано покритие за сигурност, което е част от Chromebook Enterprise.

ИТ администраторите могат лесно да контролират актуализации, да конфигурират приложения, да използват разширения и политики с помощта на уеб-базираното управление, което прави новия Acer Chromebook Enterprise Spin 713 лесен за внедряване  управление, увеличавайки времето за работа и намалявайки общата цена на притежание.

Chromebook Spin 713 ще бъде наличен в Европа през юни при цена от 699 евро, а версията Enterprise Spin 713 – от август при цена 899 евро.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар