Лукашенко: Умните хора купуват телефони с бутони

Лукашенко призова беларусите да използват обикновени телефони с бутони
(снимка: CC0 Public Domain)

Съединените щати наблюдават потребителите на смартфони, поради което интелигентните хора купуват мобилни телефони с бутони. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, говорейки на Общобеларуското народно събрание.

„Искате американците да ви проследяват всяка минута къде се намирате и какво говорите с тези айфони? Купувайте ги, ако не чувате това, което ви казвам”, заяви Лукашенко, цитиран от кореспондент на РБК. Според него „умните хора отдавна търсят телефони с бутони”.

Общобеларуското народно събрание започна в Минск на 11 февруари. То е посветено на предстоящите изменения в Конституцията на републиката, реформи, референдум и избори. Срещата бе открита с четиричасова реч на Лукашенко.

Президентът говори за необходимостта от укрепване на силовия блок, повишаване на ефективността на публичната администрация, увеличаване на заплатите на лекарите и учителите, поетапно въвеждане на фондова пенсионна система, жилищно и пътно строителство.

Коментари по темата: „Лукашенко: Умните хора купуват телефони с бутони”

добавете коментар...

 1. ха

  Верен е изводът. Умните хора почти винаги си носят лаптоп със себе си, за да могат във всеки момент да вършат и смислени неща, а телефона с копчета им служи само за да разговарят в движение.

 2. :o)

  Този лукашенко да е чувал нещо за следене по SIM карта?
  Нека пак да ми говори за проследяване…смешник!

 3. ..

  “Да твърдиш, че не се притесняваш за поверителността на личната информация, защото нямаш какво да криеш не е по-различно от това да кажеш, че не те интересува свободата на словото, защото нямаш какво да кажеш.”
  – Едуард Сноудън

  И все пак, следвайки логиката на Лукашенко, ще трябва да се върнем в първобитния строй, защото там взаимоотношенията са били прости и директни, не е имало политици, диктатори, мафия и прочее …

 4. до Милема

  Щом няма какво да криеш, що си криеш дупарата. Показвай я , ние много ще и се радваме.

 5. Милема

  И какво от това, че ще ме следят и ще знаят кскво мисля.
  Не крада, не убивам. Споделям мисли и информация с хора.
  Конспирациите са за тези, които имат причина да се крият.
  Имат тайни сметки и незаконно имущество, кроят нечия смърт или фалит, имст връзки с терористи..
  Сми щом имат телегони с бутони значи са си точно от контингента.

 6. Тролеле

  Вярно е. Един от най-богатите българи има не само телефон с бутони, ами даже и без кирилица.

 7. Applassss

  Money money money money

 8. Линуксар

  Аз пък имам наблюдения за точно обратното – тъпите тикви с IQ под средното си купуват телефони с бутони, защото нямат умствения капацитет да разберат как точно работи тъч скрийнът на смартфона.

 9. 112

  Какво да очаквате от прoст футболист …

 10. Ами

  Да не би да не е вярно?

Коментар