Руснаците показаха е-мотоциклет за специални цели

Електрическият мотоциклет Aurus отговаря на изискванията на специалистите от гаража на ФСБ
(снимка: ФГУП „НАМИ”)

Руската компания ФГУП „НАМИ” представи прототип на електрически мотоциклет Aurus. Видео с новото возило беше публикувано в Instagram страницата на Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация.

„По поръчка на Министерството на промишлеността и търговията на Русия специалистите на ФГУП „НАМИ” извършиха комплекс от изследователски и развойни дейности, в резултат на което се получи прототип на електрически мотоциклет за специални цели. Мотоциклетът е създаден с отчитане на изискванията на специалистите от гаража със специално предназначение на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия”, каза ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров, цитиран от ТАСС.

Специалните версии на мотоциклети от тежък клас се използват за изпълнение на редица задачи на Министерството на вътрешните работи и Министерството на извънредните ситуации. В същото време високите потребителски качества на мотоциклетната платформа, разработена в НАМИ, отварят широки възможности за създаване на конкурентни модели на базата на използвания агрегат за свободна продажба.

Прототипът Aurus има мощност 140kW и ускорява до 100 км за 3,7 секунди
(снимка: ФГУП „НАМИ”)

По-рано Мантуров съобщи, че масовото производство и продажбите на мотоциклети Aurus ще започнат през 2022-2023 г. Цената на електрическия мотоциклет за специални цели не е известна към момента.

„Електроенергийният комплекс на разработвания мотоциклет с пикова мощност 140 kW ще осигури необходимите динамични характеристики, съчетани с плавна работа, безшумност и необходимия пробег. Динамиката на ускорението на мотоциклета от 0 до 100 км/ч ще бъде 3,7 секунди. Мотоциклетът ще бъде направен в стил, който осигурява пълна естетическа интеграция в линията на марката AurusRussia”, допълват от министерството.

Електрическият Aurus се отличава с динамика, плавна работа, безшумност и голям пробег
(снимка: ФГУП „НАМИ”)

Aurus е първата руска марка премиум автомобили, създадена от нулата от специалисти на НАМИ. Портфолиото включва лимузина, седан, джип, миниван и електрически мотоциклет. Специални версии на автомобилите Aurus се използват в гаража за специални цели на ФСБ за пътуванията на президента и министър-председателя. Акционери в Aurus са ФГУП НАМИ (63,5%), Фондът за отбрана, сигурност и развитие на ОАЕ Tawazun (36%) и Sollers (0,5%).

Коментар