Alexa разстрои петъчната сутрин на британците

Повреда в услугата Amazon Alexa причини главоболия на много потребители
(снимка: CC0 Public Domain)

Редица потребители на Amazon Alexa се оплакаха в петъчния ден, че гласовият им асистент е блокирал сутринта. Според информацията в мрежата, проблемът е засегнал Обединеното кралство и части от континентална Европа, но повечето съобщения за неработещата Alexa в крайна сметка са в британски блогове и издания. Сривът е продължил около час.

Най-големият проблем за повечето потребители е било това, че не са можели да изключат алармата си в петъчното утро, съобщи BBC. Съобщенията в Twitter и други социални мрежи гласят, че Alexa е продължила да изпълнява събуждащата мелодия дори след многократно нареждане да спре будилника.

„Алармата ми продължи да звъни и не се изключваше, независимо колко мило я молех да спре”, казва потребителка на име Лара Люингтън. „Сутрешната аларма не щеше да се изключи – аз ѝ казвам, „Алекса, спри”, а тя ми отвръща „Съжалявам, нещо се обърка”, оплаква се Огбонтариджи Елеро. „Какво ѝ става на Алекса, повредена ли е или просто вече не ми обръща никакво внимание”, недоволства друг потребител в Twitter.

В крайна сметка малко по-късно през деня Amazon съобщи, че проблемът е разрешен. „Тази сутрин имахме проблем, който повлия на способността на някои клиенти на Alexa да взаимодействат с услугата. Услугата Alexa вече работи нормално”, обяви фирмата.

Прекъсването беше по-значителен проблем за домакинствата, които използват Alexa, за да контролират осветлението си, заключването на входните врати и друга техника в дома си.

„Всичките ми устройства Alexa и Echo са офлайн. Светят в червено и ми казват „хммм, в момента имам затруднения с разбирането” – изглежда, че други имат същия проблем”, споделя клиент на име Фил Сандфорд. Друг, Колин Първс, коментира: „Всичките ми шест устройства в Ланаркшир не работят поне от час. Тази сутрин няма музика в кухнята!”

Възмутени от срива се оказаха и британци, които нямат Alexa, но са се изнервили от неспиращите алармени сигнали на комшиите си. „Изненадващо е, че това може да се случи с Amazon, които продават своите уеб-сървърни услуги на големи фирми. Не е добра реклама”, коментира Колин Първс.

Коментари по темата: „Alexa разстрои петъчната сутрин на британците”

добавете коментар...

  1. Битцент

    Неусетно покрай iSherp масите се развъдиха и свидетелите на Безос.

  2. англо-сЕксонец

    ….а да попитам височайшите ингилизи, дали преди или след петъчната молитва се е оправило и кога Аллахса опс Алекса ще започне да говори на пакиндиндийско английски, че по го разбирам и чувам отколкото чист и вече доста изпростен английски хахаха

Коментар