Имейлът ще еволюира към социалния софтуер

Мирослав Долапчиев очаква еволюция на имейла в посока социални мрежи

Мирослав Долапчиев от IBS България очаква еволюция на имейла в посока социални мрежи

Имейлът няма друг избор освен да се адаптира към социалния софтуер, заяви Мирослав Долапчиев, ръководител на отдел Collaboration Services в IBS България, на днешния форум IBM Connect Sofia.

Прогнозите сочат, че към 2014 година 20% от потребителите ще използват социалните инструменти като основен бизнес канал. За да запазят ролята си, традиционните приложения за е-поща ще трябва да започнат да използват социални инструменти.

Новите социални технологии и мобилни устройства променят начина, по който живеем и работим. В резултат на това, е-пощите ще еволюират в посока социални възможности, подчерта Долапчиев.

С навлизане на социалните бизнес мрежи логично възниква въпросът „какво правим, ако служителите започнат да пишат глупости”. В платформата на IBM са предвидени средства за филтриране на нежеланото съдържание.

Статистиката показва, че 10% от потребителите създават съдържание, а останалите го консумират. За бизнес социалната мрежа това съотношение трябва да е доста по-различно в полза на социалните мрежи, посочи Долапчиев.

Форумът за социален бизнес софтуер в София е локално продължение на световната конференция IBM Connect, която се проведе през февруари във Флорида. Досега събитието беше известно като Lotusphere Comes To You.

Във фокуса на IBM Connect са софтуерните решения за социален бизнес, каквито ползват вече 60% от компаниите във Fortune 100, както и 80% от водещите компании в ритейл сектора.

Коментар