Над 100 хиляди са вече приложенията за BlackBerry

Броят на приложенията за BlackBerry е нараснал с 30 000 за седем месеца

Броят на приложенията за BlackBerry е нараснал с 30 000 за седем месеца

Притежателите на устройства с мобилна операционна система BlackBerry 10 имат достъп до над 100 хиляди приложения чрез официалния магазин за приложения BlackBerry World. Тридесет хиляди от тях обаче са били добавени в рамките на последните седем месеца, съобщи канадската компания.

Собствениците на BlackBerry Z10 могат да ползват богата колекция от приложения и игри за техните устройства, вкл. Facebook, Twitter, Foursquare, Waze, WhatsApp, NHL GameCenter, N.O.V.A. 3 и много други.

От компанията съобщават още, че съвсем скоро ще излязат и специални приложения за BlackBerry от CNN, The Daily Show Headlines, eBay, eMusic, Maxim, MLB at Bat, MTV News, Pageonce, PGA, Rdio, Skype, Soundhound и дори Viber.

Версия 10 на мобилната платформа е ключова за продължаващия ръст на приложенията, подчертава вицепрезидентът на BlackBerry Мартин Малик. Наскоро компанията съобщи, че неин клиент-оператор е поръчал 1 милион от новите й смартфони.

Междувременно обаче BlackBerry загуби ключов клиент в САЩ в лицето на Пентагона. Военните решиха да заменят канадските смартфони и таблети с такива на Apple, преценявайки, че iOS устройствата са им по-изгодни.

Коментар