Canon EOS М2 – снима страхотно и на слаба светлина

Canon EOS M2 е способeн да прави страхотни снимки с намален шум, дори при слаба светлина

Canon EOS M2 е способeн да прави страхотни снимки с намален шум, дори при слаба светлина

Canon обяви втория си безогледален фотоапарат EOS М2, като едновременно с това публикува първите официални изображения и видео клипове, заснети с устройството.

Новият EOS M2 наследява концепцията на своя предшественик, но е по-малък и по-лек – има резмери 104,9?65,2?31,6 мм и тежи 238 грама. Фотоапаратът идва с 18MP CMOS APS-C сензор, процесор DIGIC 5 и скорост 4,6 кадъра в секунда в режим на непрекъснато снимане.

В допълнение, Canon EOS M2 се отличава с подобрен автофокус. Хибридната CMOS AF II система покрива 80% от заснеманата площ и използва комбинация от фазов и контрастен AF, за да предложи по-прецизен фокус. Това прави фотоапарата 2,3 пъти по-бърз от предшественика му.

Нещо повече, новата безогледална камера е способна да предложи страхотни снимки с намален шум, дори при слаба светлина, благодарение на високото ISO12,800 (ISO25,600 разширено).

Canon EOS M2 включва също вграден Wi-Fi модул, който позволява мигновено предаване на снимките към смартфон и споделянето им с приятели в движение. Възможно е също така отпечатване на снимките на принтер без използване на кабели.

Canon EOS M2 ще се предлага от средата на декември в два варианта - черен и бял

Canon EOS M2 ще се предлага от средата на декември в два варианта – черен и бял

Отделно приложение EOS Remote за iOS и Android устройства, разпространявано безплатно, позволява управление на базовите функции на EOS M2 от смартфон.

Изображенията, показани на сайта на Canon, са заснети в различни условия на осветление, но за съжаление е трудно да се прецени как се държи EOS M2 на слабо осветление, поради липсата на снимки с над ISO800.

Както се вижда от изображенията, новият EOS M2 се представя много добре в различни условия на снимане без визуален шум до ISO800. Би било чудесно, ако Canon публикува снимки с високо ISO, за да се види нивото на шум при различни настройки.

Видеото клиповете са направени в режим Full HD, но за целите на стрийминга са намалени до половината от първоначалната си резолюция. Вижда се, че видеото е чисто, с гладки и прецизни преходи на фокуса.

Canon EOS M2 ще се предлага от средата на декември в два варианта (черен и бял) и с три различни комплекта лещи. Цените за пазара в Европа още не са обявени.

Коментар