Amazon удари PayPal със своя платежна система

Amazon пусна собствена платформа, която позволява на регистрираните потребители да изпращат и получават парични преводи, както и да пазаруват в интернет магазини

Amazon пусна собствена платформа, която позволява на регистрираните потребители да изпращат и получават парични преводи, както и да пазаруват в интернет магазини

Най-големият онлайн търговец в света, Amazon, нанесе сериозен удар по своя конкурент eBay, собственик на най-популярната платежна система PayPal. В началото на седмицата Amazon пусна собствена платформа, която позволява на регистрираните потребители да изпращат и получават парични преводи, както и да пазаруват в интернет магазини.

Amazon Payments може да се ползва също за регулярно плащане на сметки от рода на абонаменти за вестници, списания и сайтове, както и за мобилен телефон. Последното е особено важно, като се има предвид, че следващата седмица, на 18 юни, се очаква Amazon да представи собствен смартфон.

Платежната услуга ще привлече както индивидуални потребители с акаунти в Amazon, желаещи да се възползват от новите възможности, така и корпоративни клиенти на Amazon, които получават автоматичен достъп до 244 милиона активни акаунти в интернет магазина.

Бизнес моделът на Amazon предвижда компанията да взима 2,9% комисионна от всяка продажба и 30 цента от всяка транзакция на стойност над 10 долара, по информация от онлайн търговеца.

Според анализатори, пускането на платежна система от страна на Amazon е сериозен удар по конкурента eBay и неговата платформа PayPal, която към момента има 148 милиона регистрирани активни потребители.

Коментари по темата: „Amazon удари PayPal със своя платежна система”

добавете коментар...

  1. Иван

    Интересен си Saevar-чо всеки път си пишеш различни варианти в коя държава си.
    Не го знам Дрънчо нито тебе Саевърчо, но както гледам просто факти уж работиш уж си в чужбина, а все се ровиш в един Български сайт. Човек като работи и като живее в чужбина и да има приятелка няма да се рови и да пише по новинарски сайтове в България.

    Saevar-ре извинявай ама си личи крещящо, че си нямаш нито сериозна работа, нито приятелка.
    Може дори да си безработен и да цъкаш просто Интернет в кафенета.
    Ако НЕ се окаже прав Дрънчо и си дърт то си го закъсал много няма за кога да се оправяш.

    Интересно как се прави кредитна карта без никакви документи? Голяма си работа, че можеш да си пишеш псевдоними. На мен ми изпрати 1000 долара на Дрънчо да си го взима този 1 долар.

    Малко за размисъл и коментари текста по-долу!

    Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден е-мейл, може да превежда пари на друг човек с е-мейл. Инициаторът на превода трябва първо да си отвори сметка в PayPal и да я обезпечи със средства.

    Сметката в PayPal може да бъде обезпечена чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка. За да получи парите, получателят може да изиска чек от PayPal, да си отвори сметка в PayPal или да посочи банкова сметка за превод на сумата. В този смисъл PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките в Интернет.

    Това се води така без да разкрива финансова информация при сделките. НО всичко следят и е до поискване както е с банките. Има куп подробности за регулацията на PayPal Има оставени задни вратички.

  2. Saevar

    1- не зареждам виртуална сметка а държа няколо кредитни карти на PayPal акаунта си и дори не е нужно да са на моето име картите могат да са примерно и на други хора примерно в моя случай имам 1 моя и 1 на приятелката ми,
    2- името ми на PayPal е тотално различно от истинското ми (името което другите виждат когато пазарувам) и в този случай само PayPal знае ID-тата на собствениците на картите и както казах не е нужно картите да са на моето име точно може да са на друг на името,
    3- при всяко плащане за продукт който е с физическа доставка (не дигитална)ме пита на кой адрес искам да го изпратя (дали моя или на някой друг в моя случай регистрацията ми е в New York)
    4- поразрови се из форумите може и да намериш това за което говоря а ако не няма проблеми кажи си PayPal ID-то ще ти преведа 1 долар за да видиш кво ще ти излезе (няма да ми е истинското име).Във финансовия бранш съм от много години (сис и нет админ съм във финансова институция)нивото на хлапак… интересно твърдение 🙂

  3. Дрънчо

    Какви глупости пишеш знаели били само ID-то? За да зареждаш виртуалната си сметка ти трябва истинска БАНКА. Регистрацията в PayPal после избираш и се свързваш с Банка в която имаш сметка. Всеки който има работа с банки винаги подписва формулярче съгласие да събират всякакъв вид информация за тебе ПОВТАРЯМ ВСЯКАКЪВ вид ДАННИ.

    Много ясно, че банките и PayPal си сътрудничат и обменят данни. PayPal без банките нямаше да съществува. Дълго време в България не можеше да се правят акаунти в PayPal, но вече се споразумяха и има списък с банки които можем да ползваме в БГ.

    Saevar само да ти кажа ти си един на нивото на един хлапак келеш между 11-14 годишен. А може и наистина да си такъв.

  4. Saevar

    нищо от изброеното не е чуждо за PayPal, същата услуга ама с друго име, аз лично ползвам PayPal от много години и якото е че може да сложиш квото си име искаш там пример John Summers с адрес в Miami и това име ще излиза когато пазаруваш online тоест единствената компания която знае истинското ID на клиента са само PayPal, незнам как ще е при тези….

Коментар