Клиенти на Microsoft у нас мигрират към облака

Все повече клиенти гледат на продуктите на Microsoft като бизнес платформа за колаборация, а не като лицензионно решение, заяви Димитър Каданов (вдясно)

Все повече клиенти гледат на продуктите на Microsoft като бизнес платформа за колаборация, а не като лицензионно решение, заяви Димитър Каданов (вдясно)

Повече от 30% от корпоративните клиенти на Mirosoft в България ползват или са в процес на миграция към облачни решения. Компанията отчита трицифрен ръст всяка година на оборотите и клиентите, които мигрират към Office 365, стана ясно днес на среща с журналисти в София.

„Office 365 е третата по оборот продуктова линия при частните клиенти в България и през 2015 г. очакваме допълнително покачване, тъй като функционалността на облачния офис пакет постоянно се увеличава, добавят се нови решения, без това да се отразява на цената на абонамента”, заяви Димитър Каданов, директор корпоративни клиенти и партньори в Майкрософт България.

Най-важното, по неговите думи, е че нараства процентът на клиентите, които виждат продуктите на Microsoft като бизнес платформа за колаборация, а не като лицензионно решение. „Именно това е истинската добавена стойност на технологиите, които предлагаме”, допълни Каданов.

БГСервиз е първата компания, реализирала работещо Office 365 решение в България, и продължава да налага облачната услуга сред бизнеса. „Решението се доказа като ефективно и работещо, независимо от размера на компанията и всеки ден получаваме позитивни отзиви както от нашите клиенти, така и от нашите служители”, сподели Николай Иванов, оперативен мениджър на БГСервиз.

Microsoft извършва безплатен анализ на ИТ средата при клиенти и помага при внедряването на Office 365. Компанията предлага и безплатни услуги за миграция на текущата система електронни съобщения към Office 365 в размер на 15 долара на закупен абонамент.

Част от допълнителните решения, които получава всеки потребител, са поща, аудио/видео конферентно решение (чат), система за управление/съхранение на документи и права на достъп, опция за автоматизиране на процеси (напр. за командировки, отпуски, заявки за поръчки и т.н.), както и безплатен офис пакет, достъпен през браузър.

В допълнение, Office 365 дава възможност за инсталиране на oфис пакет на 15 устройства на един потребител (5 PC/Mac + 5 таблета + 5 телефона), уточниха от софтуерната компания.

Коментари по темата: „Клиенти на Microsoft у нас мигрират към облака”

добавете коментар...

  1. :o)

    tony…поправи ме ако греша , но не мога да разбера ква е разликата между
    услугата за която говориш от Filement и това ти самият да си качиш информацията, която трябва на домашен компютър, вързан в мрежата сървър…и да използваш най-простото вековно творение на Майкрософт – windows remote desktop?

    Относно клаудовете…вече няма сериозни компании, които да не разбраха, че всичко в облака е видимо…и от голям скок напред , хората пак почнаха да инвестират в сториджи, ако им е важно да са независими…и НЕ-следени

  2. tony

    Ако данните са ти важни, то не е добре да ги съхраняваш в някакъв клауд на майната си и да не знаеш, кой има достъп до тях и кой не. Има една българска компания, която предлага private cloud, като данните ти се складират на твое устройство (домашен компютър, рутер и т.н.) и ги достъпваш посредством уеб браузър. Може би най-сигурният вариянт да не ти откраднат информация е да нямаш интернет, но решения, като Filement (за което говорих) биха могли да обърнат идеята за клауд наопаки. 🙂

  3. :)

    Какъв прогрес само! Едно време индустриалният шпионаж изискваше кадри, инвестиции, рискове… Сега Майкрософт го направиха детска игра.

  4. abv

    Основен принцип на информационната сигурност е Конфиденциалност. Информацията трябва да е конфиденциална и колкото по-малко хора имат достъп до нея, толкова по-защитена е тя. Когато си качиш данните в публичен Cloud, даваш потенциален достъп до много повече хора. А пък когато си мушнеш оная работа в изгнила ябълка като Майкрософт, тежко ти горко.

  5. abv

    Are you sure? ти ако си от Майкрософт, мисля, че е нужно да го съобщаваш някъде когато пишеш. Изнесените данни от Ед Сноудън бяха потвърдени (а не отречени) от Американските власти и няма такъв стандарт, особено вътрешен между тях си, който да гарантира такава защита. Единствено и само когато допуснат всеки да оценява сам, тогава може да се говори истински одит (имам в предвид отворения код на даден софтуер).

  6. Are you sure?

    Microsoft стана първият голям доставчик на клауд услуги, който приема международния стандарт за защита на личните данни в облака. Въпросният стандарт води със себе си важни практически ползи за корпоративните клиенти от цял свят. Той се нарича ISO/IEC 27018 и е разработен от Международната организация по стандартизация (ISO), за да установи единен международен подход за защита на личните данни, съхранявани в облака.

    Британският институт по стандартизация (BSI) извърши независима проверка, удостоверяваща, че Microsoft Azure, Office 365 и Dynamics CRM Online са приведени в съответствие с кодекса от добри практики на стандарта за защита на личната информация (PII) в публичния облак. Bureau Veritas направи същото и за Microsoft Intune, съобщиха от софтуерната компания.

    http://technews.bg/article-78805.html

  7. abv

    Данните в облака са изключително ‘защитени’, там няма кой да се добере до тях – само едни нищи и никакви си тайни служби на САЩ
    Проверете в търсачките и в Wikipedia за PRISM_(surveillance_program) , Edward_Snowden и т.н. После може да си промените мнението.

    Дори и да не ти пука за следено, трябва да си луд да минаваш към този скъп Office 365, който на всичкото от горе не е пълно облачно решение, ами бегло подобие с офлайн вариант. Google Docs for Business е къде къде по-евтино и пълно Облачно решение. В България има фирми, които го предлагат и могат да съдействат. Да плащаш луди пари на M$, а те са си изграят с тебе – nein, Danke !

Коментар