Маглев влак развива 590 километра в час

Ограничението на скоростта за комерсиална експлоатация на маглев влака е 500 км/ч

Ограничението на скоростта за комерсиална експлоатация на маглев влака е 500 км/ч

Японски влак с въздушна възглавница постигна нов световен рекорд за скорост от 590 км/ч, съобщи компанията Central Japan Railway. Досегашният рекорд от 580 км/ч за магнев (магнитна левитация) влак принадлежеше на същата компания и бе поставен преди 12 години.

По време на експеримента във влака е имало 29 специалисти на Central Japan Railway. Железопътната компания планира в близките дни да подобри отново рекорда, достигайки 600 км/ч.

В момента влакът на Central Japan Railway развива скорост от 300 км/ч в един от участъците по линията Токио-Осака. Ограничението на скоростта за комерсиална експлоатация на маглев влака е 500 км/ч.

Коментари по темата: „Маглев влак развива 590 километра в час”

добавете коментар...

 1. :D

  Изключително! Как абсолютно всичко се политизира в днешно време, направо съм шокиран.

  Този влак е в изпитание от няколко години, построяването на тестовата отсечка е дело на немски и японски инженери.

 2. Шумналия

  Фофу, прав си, но това всички го знаят. Проблема е, че има много хора които пишат за пари в интернет, а парите или по-точно рублите ги дават Путиновите олигарси, които биха си загубили несметните богатства, ако допуснат Русия да стане нормална страна.
  Относно статията само ще кажа, че говорим по-скоро за магнитна възглавница, отколкото за въздушна, иначе браво на японците!

 3. Фофу

  Горките японци, съюзници на мръсните американски империалисте дето потискат всичко и всички. Живи да ги оплачеш. Ако бяха съюзници на СеСеСеРе или Русия в сегашно време, сега влакът щеше да вдига 1000 км в час. Както е при нас например където никой не ни потиска и свободата и свободната инициатива са в небивал подем. Нали така Нар и Anonymous .

Коментар