Печелим сребърни медали на олимпиада по природни науки

Европейската олимпиада по природни науки се състоя в гр. Клагенфурт, Австрия, като в нея участваха 150 ученици от 25 страни (снимка: euso.at)

Олимпиадата по природни науки се състоя в Клагенфурт, Австрия (снимка: euso.at)

Двата български отбора-участници в олимпиадата на Европейския съюз по природни науки за ученици до 16 години спечелиха сребърни медали.

Олимпиадата се състоя в гр. Клагенфурт, Австрия, като в нея участваха 150 ученици от 25 страни, съобщиха от СУ „Св. Климент Охридски”.

България участва за осми път в олимпиадата по природни науки, която се отличава от други подобни състезания с това, че състезателите работят екипно по комплексни експериментални задачи от областта на химията, физиката и биологията.

Българските сребърни медалисти в отбор А са Кристина Костадинова (10 клас, НПМГ „Акад. Любомир Чакалов”, София), Виктория Христова (10 клас, НПМГ „Акад. Любомир Чакалов”, София) и Димитър Ружев (10 клас, СМГ „Паисий Хилендарски”, София).

Медалистите в отбор В са Димитър Каразапрянов (10 клас, ПМГ „Добри Чинтулов”, Сливен), Ивана Андреева (11 клас, Американски колеж, София) и Александър Иванов (10 клас, СМГ „Паисий Хилендарски”, София).

Заслуга за подготовката на учениците имат техните учители и преподаватели от трите природни факултета на Софийския университет – Факултета по химия и фармация, Физическия и Биологическия факултет.

Коментари по темата: „Печелим сребърни медали на олимпиада по природни науки”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Не обиждай децата бе нещастник. Ти ако си некадърен, не всички са такива. За щастие.

  2. Програмист

    като знам нашите какви са недоучили некадърници си представям техните какви са супер недоучили некадърници.

Коментар