Ученици стават ИТ консултанти за един ден

Едни от най-добрите експерти по бизнес софтуер ще споделят своя опит на зрелостниците на 7-ми юни във ВУЗФ на отворени и безплатни лекции

Едни от най-добрите експерти по бизнес софтуер ще споделят своя опит на зрелостниците във ВУЗФ – събитието на 7-ми юни и безплатно за участниците

В рамките на един ден ученици от 11-ти и 12-ти клас, както и студенти ще могат да влязат в ролята на ИТ консултанта. Събитието е съвместна инициатива на ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси.

Едни от най-добрите експерти по бизнес софтуер ще споделят своя опит на зрелостниците на 7-ми юни във ВУЗФ на безплатното събитие Бъди ИТ консултант за един ден. Чрез личните си истории и професионален път те ще покажат възможностите за успешна реализация в перспективния сектор в България.

Тази есен ще стартира първата в България и Европа бакалавърска програма по бизнес софтуер. Тя се нарича „ИТ анализ и бизнес стратегии” и е създадена от ВУЗФ, в партньорство с водещи компании от сегмента на системите за управление на бизнеса. По този начин програмата комбинира академичния потенциал на ВУЗФ с практическия опит на дългогодишни мениджъри и специалисти от бранша.

Специалността ще подготвя консултанти по внедряване, продажба, развитие и поддръжка на системи за управление на бизнеса. Записванията за нея вече стартираха. Програмата е с икономически профил и е подходяща за всеки, който търси реализация в сферата на информационните технологии, без да е програмист.

Най-голямото предимство на новата бакалавърска програма е тясното партньорство със софтуерния бранш. Лектори в нея ще са представители на някои от водещите български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер като ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим Вижън България, както и лектори от SAP, Oracle Academy, Microsoft, ERP Academy и други. Програмата предвижда и много добри възможности за стаж и работа в бранша.

Завършилите бакалавърската програма „ИТ анализ и бизнес стратегии” ще се дипломират като специалисти по внедряване на софтуерни решения. Те ще могат да направят успешна кариера както в компании за бизнес софтуер, така и в ИТ отделите на производствени предприятия, банки, търговски вериги и други фирми, използващи системи за управление на бизнеса, както и в чуждестранни компании.

По-рано ВУЗФ и ERP Academy създадоха и първата у нас магистратура по бизнес софтуер. В момента търсенето на подготвени кадри в областта е изключително голямо, а заплащането на такива специалисти е много над средното за страната.

Коментар