Теленор назначи Майкъл Фоли за шеф у нас

Майкъл Фоли става главен изпълнителен директор на Теленор България от 1 август

Майкъл Фоли става главен изпълнителен директор на Теленор България от 1 август

Теленор Груп обяви Майкъл Фоли за главен изпълнителен директор на компанията в България. Новото назначение влиза в сила от 1 август тази година.

56-годишният Майкъл Фоли се присъедини към Теленор на позицията изпълнителен директор в Пакистан през юли 2014 г. Той притежава над 30 години опит в областта на продажбите, маркетинга, както и оперативен опит в сферата на телекомуникациите и продажбите на дребно, както в развити, така и в развиващи се пазари.

Фоли е живял и работил в над 11 държави, сред които и България – в периода 2004- 2005 г., когато е бил мениджър в телеком индустрията. Неговото място като CEO на Теленор Пакистан заема Ирфан Уахаб Кхан, уточниха от компанията.

„Нетърпелив съм да науча повече за бизнеса и екипа в България, да покажем на клиентите си ползата от продуктите и услугите на Теленор и силата на дигитализацията”, каза по повод назначението си Майкъл Фоли. Той запазва позицията си на председател на Борда на директорите на Tameer Microfinance Bank в Пакистан.

Досегашният главен изпълнителен директор на Теленор България, Стайн-Ерик Велан, ще поеме функцията на старши вицепрезидент и ръководител „Корпоративно съдействие” в Теленор Груп. Стайн-Ерик бе изпълнителен директор на Теленор България от 2013 г., когато Теленор Груп придоби мобилния оператор Глобул.

Коментари по темата: „Теленор назначи Майкъл Фоли за шеф у нас”

добавете коментар...

  1. monster

    Изглежда оправен.

  2. :о)

    1-2 г. максимум, вятър по върховете 🙂

  3. :)

    Ми не , на няколко години , ротация в групата (ако не си се провинил).

  4. Цецо

    А, няма провинение, другия се е уредил

  5. Цуци

    Какво ли се е провинил, та са го наказали така….

Коментар