AMD сваля цените на две карти Radeon RX за геймъри

Radeon RX 460 с цена от 99 долара осигурява оптимизирано представяне в еСпорт игрите и гейминг при 1080p резолюция

Radeon RX 460 с цена от 99 долара осигурява оптимизирано представяне в еСпорт игрите и гейминг при 1080p резолюция

AMD обяви нови цени на младшите представители на семейството графични карти Radeon RX, в частност на моделите Radeon RX 470 за HD игри и Radeon RX 460, оптимизирана за еСпорт и 1080p гейминг.

От началото на тази седмица Radeon RX 470 е достъпна на препоръчителна крайно-клиентска цена 169 щатски долара (в САЩ), с нови уикенд програми. Картата осигурява до около 30% по-висока производителност от конкурентно-позиционираните решения. Radeon RX 470 се отличава с характеристики от клас „ентусиаст” на масово достъпна цена, вкл. акустичен контрол, 256-битова шина за данните и до 8GB графична памет

Radeon RX 460 пък е ценово най-достъпната карта от стартов клас за PC гейминг. Тя ще се продава на цени от 99 долара, с нови уикенд програми. Картата осигурява оптимизирано представяне в еСпорт игрите и гейминг при 1080p резолюция. Налична е опция за 4GB, а производителността, според AMD, е с до 30% по-висока от конкурентно-позиционираните карти. В допълнение, RX 460 има ултра-ниски нива на шум и под 75W консумация на енергия.

Всички Radeon RX графични карти са оптимизирани за следващото поколение PC игри, с поддръжка на разширената функционалност в DX12 и Vulkan, подчертава AMD. Картите извършват асинхронни изчисления, поддържани от архитектурите GCN и Polaris, за разбиване на сложните натоварвания в игрите на по-малки задачи, които се изпълняват по-лесно паралелно, с „безплатна” производителност от графичния процесор.

AMD обръща внимание и на технологията с отворен код FreeSync, която се използва за адаптивна синхронизация на кадрите. Това осигурява плавни изображения в игрите, при това на по-ниски ценови нива, с поддръжка на HDMI и DisplayPort. Мониторите с FreeSync също имат по-достъпни цени, а освен това предлаганите модели са значително повече от дисплеите с G-Sync технология.

Коментар