Контролният панел ще отпадне от Windows

Контролният панел в Windows ще отпадне с някоя от следващите версии на операционната система

Контролният панел в Windows ще отпадне с някоя от следващите версии на операционната система

Microsoft ще премахне класическия контролен панел от Windows, съобщи в Twitter мениджърът в компанията Брандън ЛеБланк. По неговите уверения, Contrl Panel ще бъде заменен от Settings, където Microsoft ще добави липсващите настройки.

Едновременното наличие на Control Panel и Settings усложнява разработката и води до увеличаване на консумацията на дисково пространство и оперативна памет, посочва вицепрезидентът на Microsoft Габриел Аул.

Контролният панел присъства неизменно в Windows от версия 2.0, която излезе през 1987 г. Той съдържа всички настройки на персоналния компютър. От версия Windows 8 в операционната система се появи още едно системно приложение, наречено Настройки (Settings), което е оптимизирано за сензорни екрани.

Броят на параметрите в Settings нараства с излизането на нови версии на операционната система, а наличието на два системни панела с настройки бе критикувано от потребителите. Едно от най-желаните подобрения в Windows 10 бе именно обединяването на панелите за настройки в един-единствен.

Коментари по темата: „Контролният панел ще отпадне от Windows”

добавете коментар...

  1. Saevar

    активирате GodMode и си цъкате….за тези които незнаят кво е тва …. да проверят при 4и4ко гугъл… ама тва незна4и 4е ще отпадне следенето…. трябва си кахване за да се отмени препращането на дата до Мс сървърите….и като се замислиш толкова много старания.. по дборе да сложиш Линукс и за същото време ще си ве4е с къде къде по напреднала ОС от колкото 7-мици 8-ци 10-сятки и т.н.

Коментар