Fitbit Charge 4 става по-умен с ъпдейт на софтуера

Смарт гривната Fitbit Charge 4 получи значима актуализация на GPS функцията
(снимка: Fitbit)

Fitbit пусна актуализация за фитнес тракера Charge 4, която добавя някои силно очаквани  функции. Фърмуерът версия 1.96.29 е сериозен прогрес за носимото устройство, излязло на пазара само преди няколко месеца.

Основният акцент в актуализацията е функцията Dynamic GPS, призвана да направи навигацията още по-точна и ефективна по отношение на енергията. Тя използва GPS сензора на смартфона, с който е сдвоен Charge 4. С други думи, смартфонът вместо гривната ще следи маршрута, темпото на придвижване и други параметри, свързани с GPS.

Ако умният телефон не е наблизо, тогава Charge 4 автоматично активира собствения си GPS сензор, доставяйки същите данни на потребителя. Предвидени са и настройки за конфигуриране на начина, по който Dynamic GPS работи на Charge 4.

Друга новост е Smart Wake – функция на приложението Alarms, което следи настроените аларми и фазите на съня, за да събуди потребителя точно навреме. Функцията определя правилния момент за събуждане, когато човек е отпочинал, използвайки сложен алгоритъм за задействане на алармата.

Прецизният контрол на съня е още едно подобрение на Fitbit Charge 4
(снимка: Fitbit)

Още една интересна функция, която идва с актуализацията на фитнес гривната, е Screen Time Out. Тази нова характеристика определя колко време да бъде включен екранът на носимото устройство.

Актуализирането на Charge 4 до най-новата версия на фърмуера е възможно чрез приложението за Fitbit на смартфона, с който е свързан фитнес тракерът.

Коментар