Повечето служители не са готови да се върнат в офисите

Отдалечената работа, извън офиса, се „услади” на служителите в малкия и среден бизнес
(снимка: CC0 Public Domain)

Две трети от служителите, заети в малкия и средния бизнес, не готов за връщане към обичайната организация на работния процес след края на пандемията, сочи проучване на агенция Censuswide, направено по поръчка на Kaspersky Lab.

В резултат на прехода към отдалечена работа служителите имат възможности, които биха искали да запазят в бъдеще: прекарват повече време със семейството си (54%), не губят време за пътуване до работа и обратно (53%) и спестяват пари (45%).

Проучването показа, че хората са склонни да се освободят от съществуващите преди това ограничения и искат да работят в по-гъвкави условия, в които собствените им интереси са на преден план. Около една трета от респондентите не биха искали да се върнат към едни или други по-рано приети правила.

Така например, 32% от анкетираните руснаци не са готови да работят отново по строг осемчасов график. В глобален мащаб този дял е още по-висок – 39%, сочи проучването. 35% не искат да бъдат стриктно обвързани с офиса, а 33% – с петдневна работна седмица.

Всеки четвърти (24%) би искал да продължи да работи отдалечено след края на пандемията. 43% от участниците в проучването очакват подкрепа от работодателите си, особено когато става въпрос за използване на технологии.

Коментари по темата: „Повечето служители не са готови да се върнат в офисите”

добавете коментар...

  1. :о)

    Според мен има грешка в превода, особено при руснаците.
    Те не са искали да кажат че не им се работи на 8 часа , а че НЕ ИМ СЕ РАБОТИ, 8 часа 🙂

    Като в много стария виц – всяка сряда ли ще работим? 🙂

  2. drrr

    а виртуален хляб? А?

  3. Ковидон

    Голям кошмар за феодалните бизнесмени? Сега какво? Пак нова платена кампания да сплашват хората с това колко е вредно и лошо да не ходиш всеки ден до офисите.

Коментар