Българска фирма сред най-бързо растящите в доклад на Deloitte

„Въпреки „новото нормално”, което 2020 година донесе на всички, нашите прогнози все още са в правилната посока”, казва Теодор Панайотов, изпълнителен директор на Coursedot
(снимка: личен архив)

Българската компания Coursedot е сред най-бързо растящите технологични фирми в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), според годишния доклад за 50-те „най-бързи” компании на Deloitte за региона.

Deloitte поставя Coursedot на първо място в България и на 13-то в ЦИЕ. Компанията има ръст от 1336% за периода от 2016 г. до 2019 г. Тя е основана през 2015 г. и специализира в сферата на ИТ обученията. Към момента си партнира с над 400 от компаниите за ИТ обучения в света.

Coursedot предлага „скалируеми” решения за технологични обучения, включително за платформи на Microsoft, AWS, Google, IBM, Cisco, Citrix, VMware, Juniper и др, с пълно покритие на технологии, местоположения и начини за предлагане на обучението.

Един от най-важните продукти на Coursedot е Instructor Hub – най-голямата платформа за сертифицирани ИТ инструктори на свободна практика в Европа с над 3200 регистрирани професионалисти. Тя помага както на инструкторите, така и на компаниите за обучения да работят заедно и да предлагат ИТ обучения на клиенти по целия свят.

Coursedot също така помага и на корпорации със специална услуга, която да покрива нуждите им за ИТ обучения – от подбор на подходящите курсове до организирането и провеждането им.

„На правилния път сме и въпреки това „ново нормално”, което 2020 г. донесе на всички, нашите прогнози все още са в правилната посока”, коментира Теодор Панайотов, изпълнителен директор на Coursedot.

Докладът на Deloitte определя 50-те компании на базата на техния растеж на приходите в рамките на 4 години (2016 г. – 2019 г.) и няколко други критерия, включително компанията да разполага с разработена от нея технология или интелектуална собственост. През 2020 г. за класацията има над 300 заявки от девет държави. Средният растеж е 1460%, а най-големият – 9077%.

Коментар