Facebook въвежда хардуерен ключ за защита на акаунтите

Потребителите на Facebook ще получат още една опция за сигурност през 2021 г.
(снимка: CC0 Public Domain)

Facebook планира да въведе защита на акаунтите с хардуерни ключове, за да предпази потребителите от хакерски атаки, става ясно от изявление на шефа по сигурността на социалната мрежа Натаниел Глейхер.

Следващата година компанията планира да достави ключове за сигурност на публични фигури, а останалите потребители ще могат да купуват ключове от търговците на дребно и онлайн и да ги регистрират в своите акаунти във Facebook, съобщи Axios.

Хардуерните ключове допълват програмата за сигурност Facebook Protect, която в момента е ограничена до политици, партийни служители, правителствени агенции, служители на избирателни органи и всеки, който има проверена страница във Facebook, свързана с изборния процес.

Сега Facebook иска да разшири програмата Protect до повече акаунти, с акцент върху журналисти, активисти за правата на човека и известни личности, както и потребители в страни, в които предстоят избори.

„Това, че не сте главен изпълнителен директор или политически кандидат, не означава, че не сте известен човек във вашата област и не сте цел [на хакерите]. Нашата теза е, че трябва да защитите акаунтите си, тъй като всеки компрометиран актив може да се превърне в инструмент, с който злонамерените лица да причинят вреда”, казва Натаниел Глейхер.

Коментари по темата: „Facebook въвежда хардуерен ключ за защита на акаунтите”

добавете коментар...

  1. ха

    Трудно може нещо материално да е безплатно. Тук не говорим за келепир изобщо или обратното за изнудване.

  2. жорж буч

    аз нито качам лични снимки, данни или каквото и да е. Препращам мемета и простотии, и си лафя това е… аз лично нямам нужда. ‘инФуСерите’ и известни личности имат нужда да… те да мислят, все пак масата хора направих и дигнаха акциите на фейсбук! ако никой не го ползва отива в канала!

  3. До без буковина

    Ама никой не те задължава, щом не те притеснява кражба на акаунт…

  4. Фофу

    Щото на бай Ганя все келепирец му в главата.

  5. без бук

    Щом ще се плащат, мерси! Тези само пари са им в главите

Коментар