Disney поема курс към метапространството

Метапространството е следващата еволюционна стъпка в историята на Disney
(снимка: Disney)

Disney назначи нов изпълнителен директор със задача да управлява стратегията на развлекателния гигант за развитие в метапространството. Майк Уайт е в компанията повече от 10 години и сега ще ръководи екип, който включва група от висши мениджъри на Disney.

В писмо до служителите, на което се позовава BBC, главният изпълнителен директор Боб Чапек казва, че метапространството е „следващата голяма граница в разказването на истории”, която трябва да бъде проучена. Той описва метапространството като „идеално място за преследване на нашите стратегически стълбове на превъзходство в разказването на истории, иновациите и фокусирането на аудиторията”.

Уайт ще стане старши вицепрезидент на Disney за „разказване на истории от следващо поколение и потребителски преживявания”. В тази новосъздадена роля той ще разпределя ресурси, ще изследва възможни партньорства и ще насърчава споделянето на знания за метапространството, поясняват от компанията.

Технологични гиганти като Meta и Microsoft наливат милиарди долари в развитието на технологиите за метапространство. Това беше и причината Facebook да се прекръсти на Meta. Междувременно Microsoft заяви, че вече добавя 3D виртуални аватари и среди към своята чат-система Teams, като част от стъпките за развитие на новите виртуални светове.

Disney, от своя страна, вижда тази нова тенденция като следващата еволюционна стъпка в почти 100-годишната си традиция на разказване на истории. „Днес имаме възможност да свържем тези пространства и да създадем изцяло нова парадигма за това как публиката преживява [контакта със съдържание] и се ангажира с нашите истории”, казва Чапек в писмото си.

Коментари по темата: „Disney поема курс към метапространството”

добавете коментар...

  1. Българин

    Next-gen story teller…

Коментар