Autodesk пренася CAM софтуера в облака

Софтуерният разработчик Autodesk обяви първото клауд-базирано решение за CAM (computer-aided manufacturing). Новият продукт CAM 360 позволява на потребителите да ползват инструменти за съвместна работа и споделен сторидж по лесен и гъвкав начин, съобщи компанията.

CAM 360 се явява интегрирано клауд решение, което се възползва от следващото поколение платформа за цифрови прототипи - Autodesk Digital Prototyping

CAM 360 се явява интегрирано клауд решение, което се възползва от следващото поколение платформа за цифрови прототипи – Autodesk Digital Prototyping

Предимствата на  облачния модел, заложени в CAM 360, правят по-ефективна връзката а потребителите с техни колеги и клиенти и в крайна сметка ускоряват работата по машинните проекти. В допълнение, CAM 360 се явява мултиплатформено CNC решение за програмиране, което преодолява ограниченията на традиционните десктоп работни процеси, подчертава Autodesk.

Тъй като разлика от няколко часа в производствения процес може да повлияе на доставките, CAM 360 използва доказана технология Autodesk HSM, която повишава ефективността на цялата верига за доставки. Компаниите получават гъвкавост проактивно да реагират на много производствени проблеми.

CAM 360 стъпва на съществуващия пакет от клауд услуги на Autodesk за производители, които включват инструменти за създаване, симулиране и превръщане на цифровите прототипи във физически продукти. В допълнение към CAM 360, компанията предлага клауд решенията Autodesk PLM 360 (за управление на жизнения цикъл на продукта), Autodesk Sim 360 (за тестване и анализ) и Autodesk Fusion 360 (за дизайн).

За разлика от стандартния CAM софтуер, услугата CAM 360 се явява интегрирано клауд решение, което се възползва от следващо поколение платформа за цифрови прототипи – Autodesk Digital Prototyping, включваща инструменти за моделиране от Fusion 360.

CAM 360 се очаква на пазара през следващата година на избрани пазари. Цените на решението все още не са обявени от разработчика.

Коментар