Facebook ще разреши ползване на псевдоними

Строгото изискване за ползване на реални имена във Facebook ще отпадне за част от потребителите

Строгото изискване за ползване на реални имена във Facebook ще отпадне за част от потребителите

Потребителите на Facebook трябва да указват реалните си имена, за да общуват в социалната мрежа. Но това изискване ще отпадне, стана ясно по-рано тази седмица след решение на ръководството на мрежата.

С помощта на специална форма на сайта или в мобилното приложение на Facebook, потребителите ще могат да подадат заявка за смяна на реалното име с псевдоним, като посочат причината за това, след което модераторите на сайта ще решат дали да я удовлетворяват.

Псевдоними ще могат да ползват потребители, които са били подложени на различни негативни въздействия, вкл. подигравки, нарушаване на права и други от този род.

В момента нововъведението работи в тестов режим само на територията на САЩ. Предполага се, че тази възможност ще стане достъпна и за потребителите в останалите страни по света.

В повечето други социални мрежи изискванията за имената не са толкова строги – на потребителите е позволено свободно да ползват псевдоними, а възможностите за запазване на анонимността са много по-големи.

Коментари по темата: „Facebook ще разреши ползване на псевдоними”

добавете коментар...

  1. Pale Man

    Чудя се кога хората ще се отвратят от тази върховна глупост Фейсбоклук. То е едно нагаждане, въвеждане и премахване на правила, направо е смешно.

Коментар