Хай-тек гиганти формират алианс за промишлен интернет

Алиансът IIC е отворен за всички заинтересовани от ускореното внедряване на индустриалния интернет

Алиансът IIC е отворен за всички компании и организации, заинтересовани от ускорено внедряване на индустриалния интернет

Няколко високотехнологични компании, сред които AT&T, Cisco, IBM, GE и Intel, създадоха консорциум за индустриален интернет IIC (Industrial Internet Consortium).

Целта на групата е да отстрани бариерите между различните технологии и така да опрости достъпа до големи данни и интеграцията между физическа и дигитална среда.

Алиансът е отворен за участие на всяка компания, организация и други юридически лица, които са заинтересовани от ускорено внедряване на индустриалния интернет. IIC ще се управлява от нестопанската асоциация Object Management Group, базирана в Бостън, щата Масачузетс.

Сред задачите на IIC е създаване на екосистема от компании, научни центрове и правителствени структури, които ще разработват методики, еталонни архитектури и стандарти за промишлени интернет системи, както  и решения за тяхното обединение в единна инфраструктура, съобщи Cisco – един от инициаторите на IIC.

Консорциумът ще създаде общи архитектури и варианти за внедряване, които ще позволят на предприятията от авиацията, транспорта, здравеопазването и енергетиката просто да пускат и използват приложения за промишлен интернет по всяко време и на всяко място, пояснява GE.

Коментар