Microsoft затваря два завода на Nokia

Microsoft изпълнява успешно плана си за намаляване на числеността на персонала

Microsoft изпълнява успешно плана си за намаляване на числеността на персонала

Microsoft ще затвори два китайска завода, наследени от придобиването на телефонния бизнес на Nokia. Ще бъдат уволнени 1000 работници, съобщи Beijing Business Today, позовавайки се на източници от компанията.

Производството на телефони от двете предприятия ще бъде пренасочено към виетнамски заводи през първата половина на 2015 г. Затварянето на фабриките е част от глобален план на Microsoft за намаляване на числеността на персонала.

По-рано тази година Редмънт обяви най-голямото в историята си съкращение на персонал. Компанията освобождава общо 18 000 души, като повечето от тях – 12 500 са бивши служители от Nokia. Към края на текущата година по-голяма част от съкращенията вече са факт. В Китай някои работници не бяха съгласни с предложените парични компенсации и протестираха в предприятията и социалните мрежи.

Напоследък съкращенията в технологичните компании зачестиха, заради реорганизации и придобиване на външни активи, отбелязват от китайското интернет общество. Трудово-правните конфликти са проблем в целия свят, което налага промени в законодателствата, които регулират и защитават интересите на работниците, коментират китайските експерти.

Коментари по темата: „Microsoft затваря два завода на Nokia”

добавете коментар...

  1. :-)

    “нулеви познания за компютрите и по английски език” – сори, батка, няма как да стане. Ни с МС, ни с Убунту, с никой.

  2. Иван

    Майкрософт не се съобразява с изискванията на потребителите на своите продукти, въпреки, че даже правеше анкети с тях. Последните операционни системи са непосилно сложни за обикновените потребители и това дава резултат. Под обикновен потребител аз имам пред вид човек с нулеви познания за компютрите и по английски език и с нулево желание това да се промени. Такива са поне 90% от потребителите.

Коментар