Google Earth Pro вече е безплатна услуга

Google Earth Pro представлява виртуална 3D вселена, която помага на професионалисти от различни сфери да планират, анализират и вземат решения

Google Earth Pro представлява виртуална 3D среда, която помага на професионалисти от различни сфери да планират, анализират и вземат решения

Специалисти в различни области ще могат да ползват безплатно професионална услуга на Google – Pro версията на Google Earth, която досега се предлагаше срещу 399 долара на година – за анализ, планиране и взимане на решения.

За разлика от базовата безплатна услуга, Google Earth Pro включва множество допълнителни функции, като измерване на разстояние и площ, а също така и печат на изображения с високо качество (резолюция до 4800х3200 пиксела).

Виртуалната 3D среда поддържа и редица други възможности, като например импорт на данни от географски информационни системи (GIS) и експорт на видеофайлове от Windows Media и Quicktime с висока резолюция (до 1920х1080 пиксела).

За да ползват Pro версията, потребителите следва да се уверят, че техните РС или Mac-ове отговарят на минималните системни изисквания и да се регистрират за услугата. Компютрите трябва да имат Windows XP или OS X 10.6 (или по-нови версии), минимум 500 MB свободно място на диска и минимум 512 MB оперативна памет.

Коментар