iPhone е джаджа номер едно за всички времена

iPhone наложи концепцията за големи сензорни дисплеи с появяващи се в точния момент бутони

С пускането на iPhone, Стив Джобс наложи концепцията за големи сензорни дисплеи с появяващи се в точния момент бутони

Смартфонът на Apple бе посочен като най-важната джаджа за всички  времена в престижна класация на Тайм. В рейтинга „The 50 Most Influential Gadgets of All Time” попадат 50 знакови устройства, които са оказали най-голямо влияние върху обществото и развитието на индустрията.

Начело в списъка е iPhone, чиято първа версия излезе през 2007 г. Тайм отбелязва, че към онзи момент смартфоните са присъствали на пазара от няколко години, но до появата на iPhone не е имало по-достъпно и красиво устройство.

Именно Apple, според авторите на класацията, е прокарала идеята за големи сензорни екрани, на които се появяват бутони, когато това е необходимо. След появата на iPhone от пазара започнаха да изчезват смартфоните с физически бутони и клавиатури.

Второ място в класацията заема телевизорът Sony Trinitron, който излезе на пазара през 1968 г., а компютърът Apple Macintosh от 1984 г. е на трето място.

В топ 50 попадат също устройства като iPod, iPad и iBook, които заемат съответно 9-то, 25-то и 38-мо място в класацията. Шлемът за виртуална реалност Oculus Rift пък е 39-ти, а класацията завършва с очилата за допълнена реалност Google Glass.

Коментари по темата: „iPhone е джаджа номер едно за всички времена”

добавете коментар...

  1. Чупа Кабра

    “iPhone е джаджа номер едно за всички времена” – голям дзвер ще да е.В такива случаи се казва айфон , айпад , ай .. сиктир от тук с тези тъпи статии.

  2. Time

    Hp беше гениална със свойте калкулатори.
    И yahoo беше гениална със своята търсачка.
    И ford беше гениален със своя модел Т.
    и nintedno беше генална с gameboy.
    и Delorean беше гениална със своята коал.
    ……
    Това се каза еволюция след възход следва падение.
    ако има само възход ще станеш икар(ще опреш във слънцето и пак ще дойдеш на земята опърлен)

  3. Истината си е Истина

    Съвсем вярна е тая статия. Няма по-революционно откритие от iPhone-а. И тези глупави спекулации за срив са мега смешни. Човека много добре го е казал – Когато водиш с повече от двойно на втория можеш да си позволиш спад в приходите с 10 или 20% и пак оставаш номер 1

  4. аман

    #КОЙ и #КОЛКО плати за тази “статия”??? Освен това – къде е оназ джурналистка дето така хубаво пишеше за айфоня с ретро стил от времето на социализъма???

  5. Time

    Закасация и почва бясна реклама.
    Така ще опразнят още по бързо джобовете.

  6. :)

    Достъпно? Естествено, че не беше достъпен. Първата версия се продаваше едва през няколко мобилни оператора в САЩ, Великобритания и Германия. А и цената за отключените телефони беше ужасна. Като си спомня колко зор беше да се докопам до отключен телефон тогава.

Коментар