Нова меш система подобрява Wi-Fi изживяването

MW5s осигурява едновременен достъп без забавяне на множество устройства
(снимка: Tenda)

Мрежовият производител Tenda пусна нова меш система на българския пазар. Това е MW5s 2-pack, която се състои от 2 модула и осигурява сумарно Wi-Fi покритие на площ до 230 кв.м.

С включените 2 гигабитови порта, MW5s AC1200 извлича максимума от високоскоростните широколентови услуги, заявиха от производителя. Всеки модул се свързва автоматично с другия, създавайки разпределена мрежа в целия дом, а покритието се разширява лесно чрез добавяне на допълнителни модули.

Комбинирайки основния чип от 1GHz с технологията MU-MIMO, nova MW5s може да комуникира едновременно с множество устройства, като им осигурява интернет връзка без забавяне.

Двата усилвателя на мощност, използвани както при 2,4GHz, така и в честотната лента от 5GHz на първичния възел, подобряват силата на сигнала, докато вградените двулентови антени осигуряват проникване през стени, елиминират един от най-често срещаните проблеми при обикновените рутери. Системата автоматично регулира скоростта на предаване на данни, когато работи зад 2 стени, за да осигури оптимално покритие във всяка точка на дома.

MW5s се състои от два бели модула с предварително сдвоена конфигурация
(снимка: Tenda)

Вградените технологии Beamforming и MRC подобряват сигнала, като увеличават способността за проникване през стени и разпределят много по-широко Wi-Fi покритие. Едновременно с това те концентрират сигнала и го насочват директно към посоката, в която се намират устройствата.

Новата меш система на Tenda се състои от два бели модула с предварително сдвоена конфигурация. Вторичните възли улесняват настройката и разширяването на съществуващата Wi-Fi мрежа, като осигуряват едновременна поддръжка на до 80 устройства.

Nova MW5s 2-pack се предлага на пазара у нас от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 180 лв. с ДДС и 36 месеца гаранционен период.

Коментар