Дигитални номади от цял свят се събраха в Банско

Над 500 дигитални номади от 40 държави се включиха в „Банско Номад Фест”
(снимка: Банско Номад Фест)

Тази седмица започна „Банско Номад Фест” 2022 – събитие в планинския курорт с участието на над 500 дигитални номади от цял свят, съобщиха организаторите от споделеното работно пространство Coworking Bansko.

Банско Номад Фест ще продължи до 3 юли, като в този период курортът ще се превърне в място за лекции, обмяна на опит за дигиталния начин на живот, както и игрална площадка за различни активности.

Какво включва програмата

Дневната програма включва лекции от над 80 специалисти от цял свят, които ще говорят по теми като създаване на онлайн бизнес, инвестиране за дигитални номади, продуктивност и др.

Организаторите са предвидили партньорства с местни ресторанти и различни активности във и около Банско, включително рафтинг, преходи в планината, конна езда, разходка с колело, посещение на Парка за танцуващи мечки в Белица, дегустация на вино, пейнтбол, АТВ приключение, куиз за пътешественици и др.

Дестинация за отдалечена работа

Целта на „Банско Номад Фест” е да покаже планинския курорт като дестинация за дистанционна работа с огромен брой възможности за прекарване на времето и пълноценен начин на живот през всички сезони.

Банско Номад Фест се организира за трета поредна година. Много от участниците ще останат в Банско за няколко седмици и месеци, за да се запознаят по-отблизо с планинския начин на живот.

Коментари по темата: „Дигитални номади от цял свят се събраха в Банско”

добавете коментар...

  1. :o)

    Инициативата е похвална – ето ТОВА трябва да прави всяка община в България.
    И още много други неща разбира се. Да развива средата, да свързва бизнес с бизнес и да осигурява възможности – браво на кмета там!
    Колкото до самото събитие, най-вероятно ще говорят някакви хора за някакви неща и им пожелавам някой компютърен нърд в повече да им върже , да си прибере лаптопа и да пали към Банско 🙂
    Само да не го обърка с Разлог или Добринище 😀

Коментар