HP: Мислете за облака като за отворена система

„Когато преминавате към облачни технологии, трябва да мислите за тях като за отворена система, която е независима от хардуерни и софтуерни доставчици”, каза Александър Аксентиевич от HP

„Когато преминавате към облачни технологии, трябва да мислите за тях като за отворена система, която е независима от хардуерни и софтуерни доставчици”, каза Александър Аксентиевич от HP

Между 82 и 90% от разходите за ИТ в компаниите са отивали за поддръжка на съществуващата инфраструктура и само 10-12 на сто – за нови технологии. Въпреки че съотношението е било валидно преди 10 години, все още има много компании, които разпределят ИТ харчовете си по този начин, каза Александър Аксентиевич, регионален мениджър Cloud Business в НР по време на IDC Cloud Leadership Forum в София.

Публичният облак дава на компаниите удобство, а частният – контрол. Технологиите обаче им позволяват да се възползват от предимствата на двата варианта чрез внедряване на хибриден облак. Той дава гъвкавост на компаниите да съхраняват чувствителните си данни във вътрешен облак, а останалата информация да бъде достъпна от външен.

„Когато преминавате към облачни технологии, трябва да мислите за тях като за отворена система, която е независима от хардуерни и софтуерни доставчици”, каза Александър Аксентиевич. „Тя трябва да ви дава свобода да интегрирате в нея технологии на трети страни”, допълни той.

Според мениджъра, почти няма бизнес случай, в който облачните технологии са напълно неприложими. Преди да преминете към облака обаче, трябва да разберете от какво имате нужда и как да го изградите, за да ви бъде от полза, заключи Аксентиевич.

Деница Дженева

Деница Дженева

Коментари по темата: „HP: Мислете за облака като за отворена система”

добавете коментар...

  1. :-(

    имали въобще по-печеливша среда от IT интелигентните кражби.

  2. :-)

    Когато преминавате към облачни технологии, трябва да мислите за тях като за отворена система, която е независима от хардуерни и софтуерни доставчици” …каза търговец от HP :))) Това не ви ли звучи малко …смешно?!?!

Коментар