Достъпен лазерен печат с нови принтери на Xerox

Три нови принтера от Xerox осигуряват качествен черно-бял печат на достъпна цена. Компактните лазерни устройства Xerox Phaser 3155, 3160B и 3160N отпечатват 24 страници в минута и предлагат всички необходими функции за малки и домашни офиси, съобщиха от Xerox България.

Новите модели от серията Phaser предлагат широк диапазон от опции, като цените им започват от най-ниския клас. „С тези компактни и мощни лазерни принтери с голям капацитет потребителите получават повече на по-ниска цена”, каза Елена Халянова, търговски мениджър на Xerox за България, Балкани и Балтийски републики.

Всеки от трите модела предлага най-големия месечен работен капацитет в класа си – 12 000 страници за Phaser 3155 и 15 000 страници – за двата модела Phaser 3160, за да посрещне ежедневните нужди на натоварени работни групи. Въпреки това, устройствата са подходящи за персонална употреба в домашен офис или вкъщи – новите принтери работят тихо и са с компактни размери (36х38,9 см).

И трите модела предлагат множество опции и настройки за свързване, както и USB 2.0 порт. Phaser 3160N е готов за свързване в мрежа чрез Ethernet 10/100Base-TX.

Резолюцията при печат е 600х600 dpi със софтуерни подобрения, които позволяват до 1200х600 при Phaser 3155 и 1200х1200 dpi – при двата модела Phaser 3160. Phaser 3155 разполага с мощен процесор 155 MHz и 8 MB памет. Двете версии на 3160 идват с 360-мегахерцов процесор, 64 MB памет и по-добра поддръжка на принтерските езици PCL6/PCL5e и Epson/IBM.

Принтерите разполагат с напълно вградена тава за 250 листа, която предпазва хартията от прах и ограничава прекъсванията за презареждане. Втората многоцелева тава е за специални размери и носители като пликове, фолиа и пощенски картички. Първата разпечатка излиза за осем секунди.

Новите устройства предлагат сериозен набор от полезни функции. Мащабиране, намаляване/увеличаване, напасване в страница. Функции като режим за спестяване на тонер, енергоспестяващ режим, печат на няколко изображения върху една страница и отменяне на задачи, могат да спестят ресурс и да намалят разходите.

Ръчното обръщане на страницата при двустранен печат намалява употребата на хартия и свързаните с това разходи, докато увеличава производителността. Останалите функции включват печат на водни знаци, изработка на брошури с ръчна намеса и печат на плакати (печат на части от изображението, които могат бъдат съединени в голямо изображение).

Моделите се настройват и поддържат лесно в Windows, Mac или Linux среда. Phaser 3160N e снабден също и с Xerox CentreWare Internet Services, който позволява на потребителите да настройват, управляват и проверяват онлайн статуса на заданията на 3160N.

Всички три модела притежават сертификат Energy Star. Те могат да използват тонер касети с висок капацитет – за 2500 страници, или стандартни тонер касети – за 1500 страници.

Новите принтери има двугодишна гаранция и могат да бъдат купени в партньорската мрежа на Xerox България.

Коментар