Орангутаните харесват iPad

Орангутаните усвояват с лекота сензорния интерфейс на iPad

Таблет компютрите, в частност iPad, се харесват не само на хората. Служители в зоопарка Милуоки в щата Уисконсин, САЩ с изненада откриха, че иновативното устройство допада и на орангутаните.

Сензорният интерфейс на таблета е толкова понятен, че с него лесно се справят дори и животните, особено ако e пуснато подходящо приложение, пише ubergizmo.com.

Орангутаните с интерес гледат свои снимки и видео с други животни на екрана на iPad. Приложения от рода на Doodle Buddy (за рисуване) и Magic Piano (за създаване на музика), както и игри като Koi Pond позволяват на маймуните да разгърнат своя творчески потенциал. Зоолози и програмисти са особено любопитни към интереса на орангутаните към iPad и възнамеряват да създадат специални приложения, оптимизирани за обитателите на зоопарка.

В тази си задача експертите трябва да се съобразяват с редица особености – препоръчително е например орангутаните да ползват устройството само през решетка, защото попадне ли в ръцете им, ще се опитат да го разглобят и повредят.

Коментари по темата: „Орангутаните харесват iPad”

добавете коментар...

  1. Ха

    iPad най-сетне си намери адекватен пазар 🙂

  2. анонимно

    Герги мен тъкмо ми идеше да кажа, че iPad орангутани си го купуват. Така че никаква новина не пишат тук в статията.

  3. герги

    А на ядосани пилци играят ли?
    То това тъкмо като за такива като тях.

Коментар