Чип-имплант предпазва от бременност

Американски учени създадоха чип за имплантиране, който може да контролира раждаемостта. Устройството доставя лекарства срещу бременност в организма и се управлява дистанционно, като издържа 16 години.

Чипът има размери 20х20х7 мм и се имплантира под кожата на бедрата, корема или раменете. Идеята е всеки ден устройството да внася в организма 30 микрограма левоноргестрел – хормон, който вече се използва в няколко типа контрацептиви.

Клиничните изпитания на чипа, разработен от специалисти на Масачузетския технологичен институт (MIT) и произведен от MicroCHIPS of Lexington, ще започнат в САЩ през следващата година. По план, имплантът трябва да излезе на пазара през 2018 г., съобщи Дейли Мейл.

Устройството е комплектувано с херметически затворен микрорезервоар с лекарства, които се освобождават в организма дистанционно, чрез подаване на сигнал към чипа, поясняват от MicroCHIPS.

Технологията позволява по-точно дозиране и своевременно подаване на лекарствата в организма, като елиминира проблеми, свързани с човешкия фактор.

Устройството може да се имплантира и изважда от тялото на човека с местна упойка. Компанията вече е тествала изобретението на пациенти с остеопороза. Според доброволците, участвали в експеримента, чипът не им причинява неудобства.

Процедурата по имплантиране продължава не повече от 30 минути, след което пациентите могат самостоятелно да напуснат операционната, без придружител, уверяват специалистите.

Коментари по темата: „Чип-имплант предпазва от бременност”

добавете коментар...

  1. Мими123

    Супер добра идея за кастрацията, докато не се окаже, че и ти влизаш в тая графа :). От една страна е жалко, че не можеш да лишиш човек от исконните му човешки права, от друга не толкова, защото кой определя кой има право и кой не. Да си играем на Господ е опасно, да не си, още повече. Параграф 22, ами сега ххаха :).

  2. Иван

    Някой да е гледал филма Идиокрация?
    Точно това се случва колкото повече са умствено ограничени хората толкова повече се размножават. Идиотите ще превземат света. Цялото население на Земята оглупява и прави само три неща хранене, ходене до тоалетната и секс-мърсуване.

  3. User

    Някои правят но никак не мислят.

  4. Павел

    Всичко се прави, за да се радват хората на разврат и мърсуване.
    Няма ли да е по-просто една кастрация? Всички проблеми ще се решат пренаселение, венерически болести, агресия и много други. Хората кастрати ще живеят мирно и спокойно.

Коментар