И бебетата вече имат опит с мобилни устройства

Дори бебета на 6 месеца вече опознават мобилните устройства от рода на смартфони и таблети, според изследване, огласено от Академията по педиатрия на САЩ. Проучването е направено сред родители от различни националности, които имат деца на възраст от няколко месеца до четири години.

Установено е, че 36% от децата под една година, са докосвали сензорен дисплей и/или са преглеждали изображения. 24% са говорили по телефона, а 12% са играли с мобилно устройство. Около 15% от децата в същата възрастова категория са пускали различни приложения. Видео са гледали 52% от децата под една година.

Опит с джаджите имат повечето деца на възраст две години. В частност, 89% от тях са запознати със сензорния екран, а 84% поне веднъж са разговаряли по телефона. 74% от двегодишните са играли на мобилно устройство, докато 77% са пускали приложения. Видео са гледали 95% от децата от тази възрастова категория.

Изследването показва, че в 83% от американските домове има таблет, а смартфоните се срещат в 77% от домовете. С достъп до интернет разполагат 59% от семействата.

Коментари по темата: „И бебетата вече имат опит с мобилни устройства”

добавете коментар...

  1. Мъмче

    Лудна ли са се мамките да си правят на уж генийчета бебчетата си.

    Какво да се каже освен, че тъпотията върви наследствено – тъпи майки и тъпи деца с разстройства липса на концентрация и хипер активност, която я маскират като индигово кристализирани идиотчета дечица наричани генийчета със свръх естествени способности от 6-та, 7-ма или 8-ма бъдеща раса.

    Ето това им е в празните тикви на майките.

    Тъпотията върви наследствено и има много предимства на тъпия човек умните хора му вършат работа. На тъпия човек и най-дребно нищожно постижение буди възхищение.
    Но за умния човек целият труд не се забелязва и се приема като даденост.

    Затова тъпите майките подготвят тъпите си деца да се гордеят на тъпотията си и да се радват на привилегиите да си тъп 🙂

  2. bobo

    Коригирайте възрастта моля ви.Едногодишно дори не казва че му се ака, пък вие говорили по телефона.Смешковци.

Коментар