HP развива конвергираната инфраструктура

4500 членове и партньори на HP AllianceOne разработват цялостни решения, базирани на конвергираната инфраструктура

4500 членове и партньори на HP AllianceOne разработват цялостни решения, базирани на конвергираната инфраструктура

HP потвърди ангажимента си към отворените хетерогенни решения. На провелата се наскоро годишна партньорска конференция в Лас Вегас компанията представи нови блейдове, конвергирани сторидж системи, мрежови решения и услуги за ускоряване на възвращаемостта от ИТ инвестициите.

Новите предизвикателства пред ИТ мениджърите (CIO) са облакът, големите данни (Big Data), социалните медии и мобилността. HP дава отговор на тези предизвикателства с портфолио от решения за „Конвергирана инфраструктура”. Досега HP е доставила над 8 милиона порта за виртуални връзки, 40 петабайта в блейд сторидж системи и 50 милиона суич порта, издала е над 7 милиона лиценза за HP Insight Management,  а клиентите на облачната й система (HP CloudSystem) са нараснали до 900.

Конвергираната инфраструктура на HP предоставя на потребителите отворен, хетерогенен и стандартизиран подход, който интегрира сървъри, сторидж и софтуер за управление. 4500 членове и партньори на HP AllianceOne разработват цялостни решения, базирани на конвергираната инфраструктура.

Дейвид Донатели, изпълнителен вицепрезидент и директор на Enterprise Group към HP, подчертава, че компанията първа е разработила и предложила на пазара концепцията за конвергирана инфраструктура. В Лас Вегас HP обяви пробив нова блейд система (HP BladeSystem), за която компанията твърди, че е пробив в разчетите за центровете за бази данни.

Според Gartner, през 2016 година 82% от сървърното натоварване ще бъде виртуализирано, което може да увеличи сложността и оперативните разходи за управление. Новото решение HP BladeSystem c7000 Platinum, част от портфолоито HP ProLiant, подобрява производителността и достъпността на ресурси във виртуализирана и облачна среда. В резултат, организациите могат да спестят до 68 процента от разходите за дейта центъра.

Системата HP BladeSystem c7000 Platinum с новия комутатор SX1018 HP Ethernet (с най-ниско закъснение от порт до порт от всички блейд комутатори) е повече от четири пъти по-бърз от предишните суичове. HP също така за първи път в индустрията предоставя 40GB капацитет към всеки блейд сървър в почти реално време за нуждите на високопроизводителни клъстъри и приложения за финансови услуги.

HP представи също ново, осмо поколение блейд сървъри (Gen8) HP ProLiant WS460c, които поддържат виртуализирани клиентски решения с интензивна 3-D графика и осем графични процесора на блейд сървър. С четири пъти повече потребители на един блейд, HP WS460c снижава разходите с 60 процента на потребител в сравнение с предходни поколения, по данни от производителя.

Друга ключов продукт на HP е софтуерно базираният сторидж StoreVirtual Storage, който се доставя под формата на приложения с виртуално съхранение (VSA) или като приложения с конвергирано съхранение (CSA) върху HP ProLiant хардуер. HP обяви две нови StoreVirtual Storage системи, изградени върху HP ProLiant Gen8 технологии, с почти двойна производителност и капацитет в сравнение с предишни модели.

В допълнение, новото решение от среден клас HP StoreSystem, предлагано само от дистрибутори, комбинира HP 3PAR StoreServ Storage и HP StoreOnce Backup системи, които са предварително вградени в конфигурация за незабавно внедряване. Предлагайки базов блоков и файлов сторидж със защита на информацията в единична система, HP StoreSystem сега включва всички HP 3PAR платформи и VMware софтуерни пакети.

Решенията за конвергирана инфраструктура са придружени от услуги HP Technology Services, чрез които клиентите могат да опростят, интегрират и автоматизират своята ИТ среда. НP вече предлага и програмата „HP Proactive Insight Еxperience”, която дава възможност на клиентите да предприемат проактивни действия, както и да автоматизират и управляват процеси, като резултатът е превенция на проблеми и увеличение на продуктивността в размер на средно $32 000 на всеки 100 потребителя.

До 2016 две трети от служителите ще притежават смартфони и 40% от работната сила ще бъде мобилна. Досега обаче традиционната инфраструктура изисква две отделни мрежи, които да обслужват жичната и безжичната свързаност, което в резултат означава повишена сложност и рискове за сигурността.

Ето защо HP излиза с решение, което поддържа нарастващите BYOD (вземи своето устройство) практики чрез единно жично и безжично управление и суич платформи, които създават обща мрежа за жична и безжична свързаност.

Коментар