Защо малкият и среден бизнес трябва да използва WordPress

Някои наричат WordPress софтуер на неограничените възможности – със своите безкрайно много теми и плъгини, платформата позволява на всеки лесно да създаде и сподели онлайн съдържание

Някои наричат WordPress софтуер на неограничените възможности – със своите безкрайно много теми и плъгини, платформата позволява на всеки лесно да създаде и сподели онлайн съдържание

WordPress е най-използваната система за управление на съдържанието, която поддържа милиони сайтове по света. Според последните статистики, делът ѝ е близо 60% с над 15 млн. сайта, като за сравнение – другите 2 популярни безплатни платформи за създаване на сайтове Joomla и Drupal имат съответно 6% и 5% дял.

Интуитивният и лесен за използване панел за управление на съдържанието прави WordPress предпочитан избор за начинаещи блогъри и организации от всякакъв тип и размер. С WordPress можете бързо да създадете своя личен блог, фирмен сайт, сайт с вашето портфолио и още много други онлайн проекти.

Някои хора го наричат софтуер на неограничените възможности – със своите безкрайно много теми и плъгини, WordPress позволява на всеки желаещ, без познания в уеб програмирането, да може лесно да създаде онлайн съдържание и да го сподели с интернет потребителите.

Използването на WordPress платформата дава множество предимства за малкия и среден бизнес, който има ограничен бюджет за популяризиране на своите продукти, услуги и бранд в кибер пространството.

Ето още какви други предимства има използването на WordPress за разработване и управление на една лична или бизнес страница:

  • WordPress е напълно безплатна платформа за всички интернет потребители и организации, като така се намалява разходите за управление и поддържане на бизнес страницата.
  • Интуитивен интерфейс – бързо и лесно управление на вашата бизнес страница, блог или друг онлайн проект.
  • Не ви трябват познания за уеб програмиране или други специални умения, за да започнете своето WordPress приключение.
  • Скоростно разработване и пускане в експлоатация на сайта – само с няколко клика ще можете да инсталирате вашия WordPress сайт и веднага да започнете неговото настройване.
  • Над 40 000 безплатни плъгини и каталог от над 2 000 теми, от които можете да избирате и да персонализирате вашия уеб сайт.
  • Не на последно място е възможността лесно да популяризирате вашия бизнес, да изградите добра онлайн репутация на вашия бранд и да подсигурите надеждно място на бизнеса си в интернет.

Недостатъци на използването на безплатна CMS система като WordPress

  • Липса на пълна свобода в дизайна и управлението на сайта – не можете изцяло да персонализирате визията, съществуват ограничения породени от избраната тема и плъгините.
  • Прекалено се разчита на плъгините за липсващите функционалности.
  • WordPress уязвимости и пробиви в сигурността.

Ако и у вас се пораждат множество въпроси за това как да настроите вашия първи WordPress сайт и да подсигурите защитата му, можете да се включите в безплатно онлайн събитие, което ще ви даде отговори. На помощ на всички, които желаят да се включат в WordPress течението и да разберат как съвсем сами да направят сайт, идва уебинарът „WordPress – първи настройки и сигурност”. Организиран от хостинг компания ICN.Bg, той ще ви даде всичко, от което имате нужда, за да създадете вашия първи личен сайт или бизнес страница.

Уебинарът „WordPress – първи настройки и сигурност” има изцяло практическа насоченост и ще отговори на вашите въроси относно WordPress и неговата защита. Ще ви помогне да разберете как работи платформата, нейните особености и настройки, подходящ е и за начинаещи.

Датата на събитието е 04.08.2016 г., а мястото – платформата на Webinaria.bg.

Лектор на уебинара е Павлин Груцов, който е професионалист в областта на уеб сайт разработването, WordPress гуру и дългогодишен специалист в защитата и повишаването на сигурността на уеб сайтовете. Той ще сподели своя опит и ще ви даде ценни съвети за вашия нов WordPress сайт.

За да се включите в събитието, влезте в платформата на Webinaria.bg и се запишете за събитието. Ако вече имате въпроси, свързани с WordPress, можете да ги зададете на имейл адрес webinars@icn.bg или на официалната Facebook страница на събитието и ще научите техните отговори по време на уебинара.