Интернет в сегашния си вид е обречен

В близко бъдеще ще не носим и взаимодействаме с много устройства, дори без да ги усещаме, прогнозира Ерик Шмид

В близко бъдеще ще не носим и взаимодействаме с много устройства, дори без да ги усещаме, прогнозира Ерик Шмид

Интернет в сегашния си вид скоро ще прекрати своето съществуване, заяви Ерик Шмид, председател на борда на директорите на Google, в реч на Световния икономически форум в Давос.

В момента се наблюдава бързо развитие на носими устройства и концепцията „интернет на нещата” (IoT). Прогнозата сочи, че към 2020 г. към мрежата ще бъдат свързани около 30 милиарда най-различни устройства, които ще генерират огромен обем от данни.

„Броят на IP адресите ще стане невероятно голям. Ще се появят много устройства, датчици, предмети, които постоянно носите и с които взаимодействате, така че дори ще престанете да ги усещате”, сподели Ерик Шмид виждането си за близкото бъдеще.

По неговите думи, сега се наблюдава формиране на един високо-персонализиран, интерактивен и много интересен свят. Изграждат се множество мощни технологични платформи, започнал е процес на пренареждане на доминациите и лидерството, което е резултат от приложенията за смартфони.

Скоро на пазара може да се очаква цяла група от нови играчи, която ще определи посоката на по-нататъшното развитие на индустрията, прогнозира Ерик Шмид. „В момента пазарът е напълно отворен”, заключи бившият CEO на Google и един от най-успешните мениджъри в интернет бранша.

Коментари по темата: „Интернет в сегашния си вид е обречен”

добавете коментар...

  1. Ивко

    Покрай лошите неща като фейсбука има и плюсове да радва отегчените жени с деца да се запознават и да правят разнообразен секс с възможно с най-много и най-различни мъже, докато техните съпрузи се блъскат да работят, за да печелят пари.

    Това е в крайна сметка основната идея заради която хората ползват Интернет и соц. мрежите да свързва ги свързва на всякакво ниво. Дори скоро имаше проучване, че вашите приятели винаги се получава да имат много повече приятели и много повече сексуални връзки от вас самите.

  2. :)

    “Броят на IP адресите ще стане невероятно голям. Ще се появят много устройства, датчици, предмети, които постоянно носите и с които взаимодействате, така че дори ще престанете да ги усещате”, сподели Ерик Шмид виждането си за близкото бъдеще.

    Така е , а Гугъл, Майкрософт, Епъл и ФеСбук ще се погрижат всички данни да отидат в ЦРУ и ФБР, кой какво има , къде е бил и т.н.

  3. Шимо

    Някой пак ме си е изпил хапчетата на излизане.

  4. (c:

    Не разбирам как IoT обрича интернет? Обрича го на претоварване ли, що ли? Какъв е сегашният му вид, който е обречен?

    Настоящият модел е множество изчислителни устройства (computing devices) свързани в глобална мрежа.

    Новият модел ще е още повече изчислителни устройства свързани в глобална мрежа …

    Тоя дървен философ може ли да каже нещо, което не е очевидно от последните 3-4 години?

  5. Boko Glavara

    Трябва да се влезне дълбоко в желанията на човеците, ЦРУ да знае всеки кой какво мисли ..

    Тотално робство …

  6. Драгомир

    В момента има един много динамичен ИТ сектор. Така че не е нужен сериозен анализ от човек като Ерик Шмид, за да знаем че нещата ще се променят и то много!

  7. *_*

    Talks big!

Коментар