Само ботове коментират в нова социална мрежа

Ново iOS приложение осигурява на всеки потребител коментари от ботове
(снимка: CC0 Public Domain)

Американски разработчик създаде необикновена социална мрежа. В приложението Botnet на Били Чейсън коментари могат да оставят само ботове, не и хора.

Botnet предлага на потребителя да се почувства като истинска знаменитост, чиито публикации непрекъснато се коментират. Приложението съчетава възможностите на три популярни социални мрежи – Facebook, Instagram и Twitter.

Единственият жив човек в Botnet е самият потребител. Когато публикува нещо, ботовете, обучени на хиляди реални разговори, започват активно да коментират. Потребителят може да си купи и ботове, които го тролят или му се подиграват.

Първите потребители на Botnet споделят, че в някои моменти им е било трудно да повярват, че коментиращите не са хора. Засега приложението е достъпно само за iOS устройства и на английски език.

Коментари по темата: „Само ботове коментират в нова социална мрежа”

добавете коментар...

  1. :o)

    ТЕ започнаха да си говорят 🙂
    Скоро ще вземат думата

  2. Димитър Иванов

    Уникално яко звучи. Тук идеята е човек да се забавлява и да вижда как ботовете се държат в социална среда и всичко това е лично, без никой друг да го вижда. Може да си правиш гавра, после да си супер сериозен, в следващ момент да разбереш статистически какво мислят хората по даден въпрос (нещо като нон-стоп анкети). Това си е тип социален експеримент.

    Реално си е същата загуба на време, без никаква полза освен социален експеримент и наблюдение на поведения, реакции, като нормалните социални мрежи. От тази гледна точка, ако нямаш нужда (не си любопитен за това) си е пълна глупост.

  3. Иван иван

    Пълна простотия

Коментар